PODRSKA DELA OPOZICIJE POLICAJCIMA KOJI SU OTKRILI "JOVANJICU"foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Suđenje u postupku protiv policijskog inspektora Milana Isakova, koji je učestovao u otkrivanju Jovanjice, i još dvojice inspektora – Miloša Kneževića i Miloša Vešovića, optuženih za zloupotrebu službenog položaja, danas je opet odloženo, pošto se Isakov nije pojavio na ročištu zbog bolesti.

To je treći put zaredom da se odlaže ročište kojim je trebalo da započne suđenje protiv trojice policijskih inspektora. Suđenje Isakovu i njegovim kolegama već je odlagano 4. oktobra i 1. novembra ove godine. Suđenja su tada bila odlagana zbog bolesti Vešovića, preneo je BIRN.

Oni su optuženi su da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, a na teret im se stavlja i zlostavljanje i mučenje, dok je Vešović okrivljen i za krivično delo teška telesna povreda.

U optužnom predlogu navodi se da su se trojica inspektora 28. septembra 2022. godine u kasnim večernjim satima, po prethodnom dogovoru Isakova i oštećenog B.H, odvezla službenim vozilom IV odeljenja beogradske policije i sastala sa oštećenima B.H. i M.M. na jednom od sporednih puteva iza benzinske stanice Knez Petrol u Višnjičkoj 45.

Šef IV odeljenja zaduženog za borbu protiv narkotika donedavno je bio inspektor Slobodan Milenković, koji je predvodio akciju na Jovanjici u novembru 2019. godine.

Susret trojice inspektora se, prema navodima u optužnom predlogu, dogodio zbog toga što je trebalo da oštećeni B.H. i M.M.  Isakovu vrate tri nargile, koje im je on dao na korišćenje tokom leta uz određenu novčanu nadoknadu.

Dalje se navodi da su posle prepirke, oštećeni isplatili Isakovu 13.000 dinara za korišćenje nargila i da su nakon toga hteli da odu, ali da su ih okrivljeni zaustavili, legitimisali, vezali lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Za dvojicu okrivljenih se navodi da su oštećenima udarcima naneli niz lakih telesnih potvrda, dok je Vešović, kako se sumnja, teško telesno povredio B.H, kada ga je udario otvorenom šakom po glavi.

U optužnom predlogu traži se da sud Kneževiću i Isakovu izrekne zatvorske kazne od dve godine i šest meseci, dok se za Vešovića traži jedinstvena kazna zatvora od tri godine i dva meseca, kao i da se svim okrivljenima izrekne zabrana obavljanja poziva policijskog službenika u trajanju od pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari