Natjerali su mamu da gleda dok me siluju

* Silovali su nas u šumi. Čuli su se jauci, plač i krici, a povremeno i pucnji, jer su neke djevojke ubijali * Ošamario me je i rekao da legnem. Silovao me je. Po obavljenom "poslu" ustao je i izašao, a ušao je drugi srpski vojnik i isto me silovao
Svedočenje J. H. o strahotama koje je preživela tokom rata

Ostavite komentar


  1. Živeći medju Albancima naučio sam svašta. Najpre, da je na Kosovu i Metohiji laž i obmana osnovna životna filozofija. I da laž nije mana već vrlina. Posebno ako je ta laž data da se ocrne "Škije", kako pogrdno zovu nas Srbe. Znam šta se sve dešavalo dok još nije bilo rata. Dok smo svi živeli u "bratstvu i jedinstvu". U onoj Jugoslaviji za kojom mnogi žale. Ne znam da li postoji srpska devojčica koja nije silovana. Možda one koje su se preoblačile u muškarce ili nisu izlazile na ulicu. Znam, takodje, da je u sukobima bilo svakakvih životinja i sa srpske strane. Bilo je bolesnika koji su rat iskoristili da zadovolje svoje bolesne strasti. Medjutim, meni ove albanske priče sve liče kao jaje jajetu odnosno, kao naručene. Sećam se svih onih svedočenja pred kamerama CNN-a, DW-a i BBC-ja još dok je rat trajao?! Ove ispovesti su po istom obrascu. Postavio bih pitanje, a šta je sa onima koji ne mogu da svedoče? Kojima albanski "multietničari" nisu dali takvu šansu? Sa onima kojima se gubi svaki trag? Šta je sa silovateljima sa albanske strane? Da li je moguće da za te zločine ne odgovara NIJEDAN ALBANAC i da se u medjuvremenu još uvek "maše" samo srpskim zločinima?! Da li se ovde ponavlja onaj kliše, stvoren u ratnim kuhinjama SAD, EU i NATO-a, o jednonacionalnom trovanju, o ubistvi 300.000 Albanaca na nekom stadionu, o proterivanju 800.000 Albanaca, o planu "Potkovica", koji je podmetnut kao i nebrojeni lažni svedoci, kasinije, u Hagu. Na ovaj način ISTINA se nikada neće saznati. Čak, i uprkos tome što sam normalan čovek, i što se užasavam ljudi, koji mogu da siluju, ubiju dete, ili ženu, ne mogu da prihvatim ovakav način tretiranja žrtava u ratu koji je tek prošao. Ovakvo gledanje na te dogadjaje samo može da dovede do još krvavijih sukoba.

  2. Uvaženi gospodine Mladene, ovdje je riječ o svjedočenju bosanske muslimanke, kakve veze imaju Albanci? Da li ste Vi svjesni šta se desilo u Bosni?

  3. Mladene, okani se pisanja ovako ogavnih komentara, naročito ako nisi pročitao tekst!

  4. Силеџије,педофили,крвопије,кама-џије и сви други манијаци немају националитет.То су божји изроди који би силовали и рођену мајку,сестру,дете само да се "насладе".Јер њихове страсти и ниски пориви где преовладава жеља за моћ пред немоћн(oм)им је много ниже моралне вредности од животињског порива за опстанком.Силеџије су претекли праисторијски елементи у финим оделима,са једном амбицијом да врате људску цивилизацију у пећину!!!

  5. Ovo je citala moja generacija, citala su moja deca…nikada vam necemo zaboraviti i oprostiti. Mi smo kao deca od 15 godina prezivljavali torture u Novom Pazaru od policajaca a stariji su obogaljeni u prostorijama SUP-a. Sa vama nikada ne mozemo biti u dobrim odnosima…a zlocincima neka se seme zatre…prokleti bili.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.