Supruga bivšeg predsednika Crne Gore: Ne idem na litije, Dačić podmeće 1Crna Gora Foto: N1/Screenshot

Supruga bivšeg crnogorskog predsednika Filipa Vujanovića i sudija Vrhovnog suda Svetlana Vujanović odbacila je tvrdnje ministra spoljnjih poslova Srbije Ivice Dačića da ide na litije koje organizuje Srpske pravoslavna crkva zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i dodala da joj vaspitanje i profesija koju obavlja ne dozvoljavaju da ga nazove imenom koje je zaslužio.

„Povodom ozbiljne i teške neistine, koju je sinoć u intervjuu TV O2 saopštio ministar inostranih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, da kao supruga bivšeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića redovno učestvujem na litijama, želim da demantujem i sa indignacijom odbacim ovakvo podmetanje“, navela je ona u regovanju.

Javnosti je poznato da sam uvek, dodala je Vujanovićeva,“u vršenju sudijske dužnosti i van nje, čuvala dignitet sudije i supruge, želeći da doprinesem i afirmaciji profesije i supružničkom statusu Predsednika Crne Gore“.

Ona je navela da „ovakve manipulacije doživljava nedostojnim“, ali joj vaspitanje i profesija koju obavlja ne dozvoljavaju joj da ministra inostranih poslova Srbije nazove „imenom koje je zaslužio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.