Zdravstveni centar u Surdulici od juče je bogatiji za medicinsku opremu vrednu 47.000 evra, operacioni sto sa lampom, dva EKG aparata i četiri monitora za pacijente, koju je donirala Vlada Japana.

Direktoru Zdravstvenog centra Draganu Todoroviću opremu je uručio Tošio Cunozaki, ambasador Japana u Srbiji, koji je rekao da ovo nije prva, a neće biti ni poslednja donacija Japana Srbiji.

– Ukupan iznos pomoći Vlade Japana, kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva Srbije (POPS), jeste 6,7 miliona evra, a ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine do danas je oko 200 miliona evra – rekao je ambasador Cunozaki.

Svečanosti u Zdravstvenom centru u Surdulici prisustvovao je i Periša Simonović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je najavio da će Vlada Japana uskoro srpskom zdravstvu donirati stotinu mamografa za rano otkrivanje raka dojke.

– Vlada i Ambasada Japana više puta do sada su pokazali visok stepen prijateljskih odnosa sa narodom Srbije, pa tako i sa ovih stotinu mamografa, koji će biti podeljeni zdravstvenim ustanovama u svim regionima Srbije – rekao je Simonović.

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev, zahvaljujući na donaciji, rekao je da ova sredina više od drugih vodi brigu o zdravstvenim i socijalnim potrebama građana, o čemu svedoči i ova donacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari