Nikola Bojović (39), brat Luke Bojovića, ubijen je juče ujutru u centru Beograda, što je ubrzo potvrdio i premijer i ministar policije Ivica Dačić. Bojović je preminuo u Urgentnom centru od posledica teškog ranjavanja iz vatrenog oružja u Ulici carice Milice ispred broja 11.

– Policija će nastaviti da utvrđuje motive i videće se da li na osnovu tragova na licu mesta može da se identifikuje ubica – rekao je Dačić. Prema izveštajima sa lica mesta, oko sedam časova nepoznata osoba prišla je Bojoviću s leđa i ispalila mu hitac iz pištolja u potiljak naočigled prolaznika. Zatim, dok je ležao na asfaltu, Bojoviću je ispaljeno još hitaca u telo, a prema Dačićevim rečima, na licu mesta nađeno je 15 čaura.

Jedan metak je završio u hladnjaku kombija koji je istovarivao hleb u pekaru, a jedan u ulaznim vratima pekare preko puta. Brojni prolaznici u panici su utrčavali u obližnje lokale.

Na dva metra od mesta zločina nalazi se prodavnica koja ima sigurnosne kamere, pa se policija nada da je sve snimljeno. U Ulici carice Milice saobraćaj je bio zatvoren nekoliko sati tokom uviđaja, a u blizini se parkirao i džip Žandarmerije. Na asfaltu su i posle policije ostali tragovi krvi. Prema informacijama iz Hitne pomoći, Bojović je imao prostrelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice i preminuo je na odeljenju za reanimaciju.

Dačić je potvrdio da je i Nikola Bojović bio u evidenciji MUP Srbije, međutim Danasovi izvori iz bezbednosnih krugova smatraju da on nije bio uključen u glavne „poslove“ svog brata Luke. U prilog tome navode da je u zatvoru u Španiji prošle godine Nikola Bojović ostao samo dvadesetak dana i tvrde da nije bio umešan u šverc sa narkoticima, nego navodno eventualno u sumnjive transakcije sa nekretninama. Španski mediji izveštavali su izuzetno šturo o ovom slučaju.

Prema izvorima Danasa, likvidacija Nikole Bojovića verovatno je motivisana osvetom njegovom bratu, izvršena je na prvi pogled profesionalno i vrlo je moguće da počinilac neće biti lako otkriven.

Kao što je poznato, Luka Bojović je označen kao naslednik na mestu vođe Zemunskog klana posle akcije „Sablja“ 2003, a uhapšen je prošle godine početkom februara u Valensiji, i od tada se nalazi u zatvoru u Španiji. Nikola Bojović je bio uhapšen 11. oktobra u Las Palmasu, zajedno sa suprugom Luke Bojovića Barbarom, ali su njih dvoje posle dvadesetak dana pušteni iz pritvora.

Optužnica

U optužnici protiv braće iz 2008. pisalo je da su Nikola i Luka Bojović sačekali M. E. ispred njegovih poslovnih prostorija i zatim odvezli u restoran u beogradskom Zoološkom vrtu (čiji je dugogodišnji direktor Vuk Bojović, otac braće). Tamo su ga „ubeđivali“ bejzbol palicama, i pretili, pa je na kraju M. E. obećao da će povući tužbu.

Ko je Nikola Bojović

Ime Nikole Bojovića među prvima je spomenuo zemunac Sretko Kalinić, koji ga je povezao sa ubistvom Branka Jevtovića Jorge, za šta se tereti Luka Bojović. Kalinić je i pred sudom kazao da je Nikola neposredno pre ubistva javio gde se nalazi žrtva, ali on nije optužen u procesu koji se povodom ovog ubistva vodi u Specijalnom sudu u Beogradu. Nikola Bojović je 2008. godine bio optužen za maltretiranje i iznudu 7.200 evra od M. E., a za isto delo optužen je bio i Luka Bojović, kao i još dvojica njihovih prijatelja. Međutim, tadašnji beogradski Prvi opštinski sud odbacio je tužbu zbog zastarelosti krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari