Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši svečano je sinoć otvorio treći po redu Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova pod sloganom „Sa prijateljima u Evropi, sa prijateljima na Dunavu“.

Otvaranju su prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednik Parlamenta Republike Mađarske Lešak Šandor i predsednik opštine Bačka Topola Atila Babi, kao i predstavnici pokrajinskih i republičkih organa vlasti, visoki predstavnici podunavskih regiona i gradova i predstavnici evropskih institucija.

Ove godine kamp će okupiti oko 200 učesnika dunavskih gradova i regija, kao i mlade iz partnerske regije – Istre kao specijalne goste. Mladi će tokom održavanja kampa biti, zajedno sa eminentnim predavačima i stručnjacima, aktivni učesnici okruglih stolova „Svetska ekonomska kriza“, „Globalno zagrevanje – klimatske promene“, „Izazovi EU – perspektive regionalne mreže – dunavske regije“… Prvi put će biti organizovana radionica „Kako sam upoznao regiju…“ u kojoj će mladi jedne regije predstaviti neku drugu, prethodno određenu regiju.

Slobodno vreme mladi će provoditi u raznim kreativnim radionicama u kojima će otkrivati čari starih zanata, razvijati takmičarski duh u zanimljivim sportskim aktivnostima pored jezera, a biće organizovani i brojni izleti. U večernjim satima će im biti organizovan bogat muzički program koji će za njih uređivati Aleksandar Dujin. Pored grupa iz Bačke Topole, predviđeni su i koncerti Ortodoks Keltsa, tamburaške grupe „Ravnica“, grupa iz Mađarske, „Penge Benge“ džez benda, grupe „Makao“ i dugih.

Kamp tolerancije završava se u subotu 1. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari