Sutra nastavak suđenja Miroslavu Miki Aleksiću 1Foto: Miroslav Dragojević

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, koji se tereti za silovanja i polna uzmeiravanja polaznica svoje škole “Stvar srca”, trebalo bi da bude nastavljeno sutra u Palati pravde s početkom u 10 časova.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Neke od devojaka bile su maloletne.

On je u pritvoru proveo nekoliko meseci da bi potom bio pušten u kućni pritvor sa nanogicom. Glumica Milena Radulović prva je prijavila Miroslava Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Aleksić je na prethodnom ročištu, iznoseći svoju odbranu, rekao da će se do kraja života boriti protiv optužbi, jer je deo srpskog naroda i kulture, navodeći da „koren ovog naroda nisu bolesti, mi nismo bolestan narod“.

Istakao je da su oštećene pripemane za suđenje mesecima, da je sve timski organizaovano, od psihologa, policajaca, pa do medija i nevladinih organizacija.

U svojoj odbrani, on tvrdi da „Stvar srca“ nije bila škola već dramski studio, u kojem se učilo šta je smisao života, kako doći do duše, kako pronaći sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari