Sutra počinje vakcinacija protiv gripa u Pirotu 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Vakcinacija protiv gripa u Pirotu počinje sutra, saopštavaju iz Doma zdravlja Pirot.

Vakcinacija se preporučuje hroničnim srčanim i bubrežnim bolesnicima, dijabetičarima, osobama sa oslabljenim imunitetom, starijim od 65 godina, korisnicima i zaposlenima u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite , zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i javnim službama koje su u riziku.

Vakcinacija se preporučuje i starijim od šest meseci a posebno trudnicama i gojaznim osobama.

U saopštenju Doma zdravlja navode da pacijenti sa indikacijama treba da se jave i zakažu pregled kod lekara u ambulantama u ove ustanove kojima se leče. To su ambulante Pazar, Tigar , u ambulanti u Bolnici i službi Kućne nege. U seoskim ambulantama imunizacija će se odvijati po ustaljenom rasporedu rada lekara.

Iz pirotskog Doma zdravlja pozivaju stanovništvo a posebno one koji pripadaju visoko rizičnim grupama, da se vakcinišu protiv gripa jer je to u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja porodice i kolektiva.

U nedavnom saopoštenju pirotskog Zavoda za javno zdravlje se navodi da je za područje Pirotskog okruga predvidjeno 4.800 doza vakcine protiv gripa. Reč je o vakcinama namenjenim gradjanima Pirota i još tri opštine Pirotskog okruga- Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari