Sutra u Novom Sadu humanitarni bazar za Boška Gugletu 1Foto: Privatna arhiva/N1

Stanovnici novosadskog naselja Liman sutra će organizovati humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Boška Gugletu koji boluje od spinalne mišićne atrofije i kome nedostaje još 120.000 evra da počne lečenje u Budimpešti.

U sklopu mnogobrojnih akcija koje su organizovane kako bi se prikupio novac za lečenje, sutra će tokom popodneva biti organizovan humanitarni bazar u Limanskom parku.

Za „jedini“ lek protiv spinalne mišićne atrofije, Zoolgensmu, potrebno je 2,5 miliona evra.

Boškove komšije sa Limana organozvaće sutra u 18.30 bazar i pozvale su Novosađane da sutra ponesu „sitnice (i krupnice)“ koje im nisu potrebne.

„Ukoliko radite neku uslužnu delatnost možete donirati vaučer upola cene ili već kako odredite, ne postoji ograničenje, a poklonu se u zube ne gleda. Ukoliko ste umetnik i rukotvorac možete donirati vaših ruku delo – cenu određujete sami“, piše u pozivu za sutrašnju akciju.

U akciju prikupljanja novca pozvani su i ugostitelji, kompanije, javna preduzeća i novosadska uprava.

„Zašto je Boško poseban za nas? Boško je naše dete sa Limana… U mnogim mestima širom Srbije se organizuju dobrotvorni bazari, red je da se jedan napravi i u srcu Limana i da ga 20. avgusta ispratimo na lečenje u Budimpeštu. Bilo bi sramota da okrenemo glavu na ovoliki problem koji je snašao jednog od nas“, navedeno je u pozivu.

Boško je primio lek koji predstavlja „prvi korak“ u lečenju njegove bolesti i već dva meseca se nalazi u bolnici, a veći deo vremena proveo je na respiratoru usled nedovoljne razvijenosti pluća koju je ta bolest prouzrokovala.

Rok za prikupljanje novca je 20. avgust, a novac se može donirati slanjem SMS poruke – 1032 na broj 3030 ili slanjem SMS poruke iz Švajcarske – human1032 na broj 455.

Uplate se mogu izvršiti na dinarski račun: 160-6000001037970-33 ili uplatom na devizni račun: 160600000103802950, IBAN: RS35160600000103802950, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Pomoć se može uputiti i uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj, uplatom sa PayPal naloga putem linka: PayPal ili skeniranjem NBS IPS QR kod-a na mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari