Pirotska Zanatska zadruga za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“ u Sportskoj dvorani „Kej“ u Pirotu organizovala je Prvi sajam suvenira Srbije.

Učestvovale su turističke organizacije i proizvođači suvenira iz dvadesetak gradova Srbije. Posetioci su, pored pirotskog i sjeničkog ćilima, mogli da vide grnčariju, vezene i tkane proizvode, proizvode od drveta, razne torbice, čaše, saksije, vaze… Sajam je organizovan uz pomoć Doma kulture i Sportskog centra, a pokrovitelji su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i opština Pirot.

Slavica Ćirić iz Zadruge „Damsko srce“ kaže da su pokrenuli inicijativu za formiranje Asocijacije za obnovu, očuvanje, razvoj i plasman tradicionalnih zanatskih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.

Sajam su otvorili pomoćnica predsednika opštine Pirot za lokalni ekonomski razvoj Dragana Petrović i savetnik u Turističkoj organizaciji Srbije Pavle Đukić. Petrovićeva je rekla da je ovaj sajam kruna projekta otvaranja zanatske zadruge koji je rađen zajedno sa Ministarstvom ekonomije i USAID-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari