Suzana Trninić dobila otkaz na Prvoj televiziji 1Suzana Trninić Foto: Medija centar

Prva srpska televizija otkazala je krajem avgusta ugovor sa Suzanom Trninić, novinarkom te kuće, saznaje Cenzolovka.

Trninić je potvrdila u izjavi za Cenzolovku da više ne radi na Prvoj, uz komentar da je rešenjem o otkazivanju ugovora „ta priča sad i zvanično završena“.

„Ovakav kraj sigurno nije iznenađenje za bilo koga, pa ni za mene“, ističe jedna od autorki kultnog Kažiprsta na počivšoj B92.

Jedno od zaštitnih lica nekadašnje B92, najbolja novinarka u 2012. po izboru magazina Status, s reputacijom novinarke koja sagovornicima postavlja oštra ali prava pitanja, nije mogla da prihvati mesto – veb novinara

Formalno-pravno, Prva nije imala kud: na novo radno mesto, koje joj je ponuđeno nakon ukidanja emisije Odgovor, Suzana Trninić, kako stoji u obrazloženju od 29. avgusta, nije dolazila. 

Trninić, jedno od zaštitnih lica nekadašnje B92, najbolja novinarka u 2012. po izboru kolega u anketi magazina Status, s reputacijom novinarke koja sagovornicima postavlja oštra ali prava pitanja, i dugogodišnji izveštač iz Skupštine Srbije, nije, kaže nam, posle svega mogla da prihvati ponuđeno joj mesto – veb novinara.  

Do te ponude došlo je nakon što joj je, kako napominje, bez obrazloženja ukinuta emisije Odgovor. Zbog te emisije je, dodaje Trninić, i prešla sa B92 na Prvu. 

„Mislim da je vrlo jasno kakva je nova uređivačka politika Prve i da nema razloga da bilo ko bude iznenađen zašto za mene tu više nema mesta“, navodi Suzana Trninić, koja je, u karijeri dugoj 23 godine, 17 godina provela na Radiju i Televiziji B92, odakle je početkom 2018. prešla na sestrinsku Prvu televiziju, koje su u rukama istog vlasnika.

Prvu televiziju i TV O2 kupio je u decembru prošle godine za 180 miliona evra Srđan Milovanović, bivši vlasnik kablovskog operatera Kopernikus i brat poverenika SNS za Niš Zvezdana Milovanovića.

Na toj televiziji je od januara do juna prošle godine bila autor emisije Odgovor. 

Do objavljivanja ovog teksta PR služba Prve srpske televizije nije odgovorila na pitanja Cenzolovke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari