Suzana Trninić: Jedan čovek ima odgovore na sva pitanja

Novinarka za Danas

Ostavite komentar


  1. U Srbij, drugi me na Balkanu ne interesuju, je stvorena slika kroz medije, skolstvo, mitinge…o najuspesnijem narodu na svetu. Ono malo, zanemarujuci broj, novinara koji zele da stvore realnu sliku nase Srbije u svetu, nije popularan u narodu a niti je pozeljan u tom momentu vladajucem rezimu. Za svaki nas problem, nas klasican novinar mora okriviti svet, susedne drzave, prirodne nepogode…inace ode s posla. Posledica toga je da nas je preteklo u svim oblastima po svim izvestajima bar pola Afrike. Na zalost neki mediji koji sebe smatraju nezavisnim vrlo cesto nam daju izjave provereno propalih politicara, koji su se u medjuvremenu i obogatili i na taj nacin gube i ono malo realnih citalaca.

  2. Postoji nevidljiva linija koja, međutim, uvek može da se oseti i čim je osete, ljudi prestaju da se druže. Nastaje uoči, za vreme i nakon velikih dešavanja u društvu, mahom, raspada država, društveno političkih uređenja, uvek praćena sukobima, velikim razaranjima i velikim osiromašenjem, duhovnim i materijalnim. Zlo u ljudima briše granice prirodnog i humanog u njima samima, čak i prema najbližima. Linija dubokih podela je uvek slična, ali je vreme trajanja, različito. S obzrom da se nikada u istoriji, uz sve navedene negativnosti koje prate ove promene, nije dogodio prelazak iz socijalizma u kapitalizam, zlo u ljudima će ovog puta potrajati mnogo duže negoli nakon prvog ili drugog svetskog rata, jer nakon ovog procesa u Srbiji ne postoji pobednik, poraženi, niti vlast.

  3. Jednostavno ovoj novinarki S. Trninic priroda je podarila i kapacitet da moze da se bori (radi) za opste dobro. Sto sa mnogima i to najvecoj vecini i u vlasti i u opoziciji to nije slucaj. I ne treba ih kriviti zbog toga. Jednostavno nemaju kapacitet za tako nesto i tu se ne moze nista.

  4. Verovatno je sa godinama došlo do prezasićenja gledalaca te emisije i više nije isplativa novim vlasnicima.

  5. Nema jedan covek odgovore za sve, vec vas ima mnogo kojima je lakse da piskaraju nego nesto ozbiljno da rade.drzava nije socijalna ustanova.

  6. Smatram da sloboda medija nije ugrozena, iako se svaki dan polemise da je ugrozena. Pravo na slobodno izrazavanje nikome nije oduzeto, samo sto pojedinici iz novinarske branse daju sebi preveliku slobodu. Taj jedan covek je svuda i svima izlazio u susret, pomagao koliko god to bilo u njegovoj moci.

  7. Svaka cast ovoj zeni kao i Brankici Stankovic.Riha i beckovicka su malo pozutele ostale sam manje pratio.Ali koja je razlika izmedju njih ione novinarke Pinka kao i izmedju Pinka i B92?Obe privatne tv i svi pomenuti novinari pa opet jedno valja jedno ne valja.Ne bi bilo interesantno iprirodno da smo svi isti i mislimo isto…

  8. Suzana Trninić je dobra novinarka i lako će naći drugi, možda i bolji posao. Onaj koji zna sve zna da ućutka medije i sudstvo. Zna taj svašta i ko zna dokle će Srbija dogurati.O državnim udarima u Crnoj Gori i Makedoniji dosta se govori i piše u svetu. Srbiju to ne zanima iako bulazne da je Srbija u to umešana.

  9. Suzana Trninic je nekada bila Suzana Trninic, kao sto je B92 nekada bio B92. Urusena je i novinarka i televizija. Emisije, sagovornici i pitanja su joj bili sve bledji, dok se sve to skupa nije ugasilo. Ne mogu se "u ime profesije" praviti kompromisi koji je unizavaju.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.