Svaka druga osoba u Srbiji pati od simptoma depresije

Uoči Svetskog dana mentalnog zdravlja 10. oktobra

Ostavite komentar


  1. Problem je prevelika i neuravnotežena konzumacija šećera, hleba, voća i drugih ugljenohidrata Dakle nepravilna ishrana.

  2. Verujem da bi rezultati ovog istraživanja bili daleko porazniji kada bismo ih imali za poslednjih deset godina, od 2007. do 2017, zato što je to period u kome je većina stanovništva izgubila bilo kakvu nadu da je oporavak uopšte moguć. A beznađe je – mnogo puta je rečeno – najgore osećanje koje čovek može da ima. Ljudi, pre svega, žive u ogromnom strahu zbog neizvesnosti svakodnevne egzistencije, zbog mogućeg gubitka posla, zbog neprimanja plata, zbog nemanja novca za školovanje dece, plaćanje komunalija, na kraju krajeva – ali i na prvom mestu – zbog upitanosti da li će imati novac potreban za kupovinu hrane za sledeći dan. Tako nastaje strah koji ljude prosto parališe, oduzima im mogućnost racionalnog ponašanja, ruši sve moguće civilizacijske i moralne norme. A uviđajući da im je jedini način da prežive učlanjenje u SNS, oni to i čine bez obzira na intimna politička i druga ubeđenja. Tako nastaju robovi, a nestaju slobodni ljudi, tako su nekada nastajale poturice, a danas SNS botovi.

  3. Ko nam vodi drzavu u poslednjih 27 godina nije ni cudo. Nazalost imamo 700.000 poturica na manje od 8 miliona stanovnika a po svemu sudeci bice ih i vise sve do trenutka dok se ne oslobodimo veleizdajnika Vucica i njegove klike koji su glavni uzrocnici nesigurnosti i depresije.

  4. @maricic. U sagledavanju problema, dakle u ovom slucaju depresije,gospodine Maricicu, treba valjda krenuti od glave a ne od repa. To znaci da treba imati relativno sigurnu egzistenciju a tek onda razmisljati o ugljenim hidratima ako uopste o njima(hidratima) ima smisla misliti. Naravno da u ovoj zemlji svako gleda iz svoje vizure,tj. manjini su vazni odnosno nevazni ugljeni hidrati dok je za onu preostalu vecinu, problem sasvim druge prirode.
    Ali sto ono kazu sit gladnom ne veruje.

    Postovanje Redakciji Danasa

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.