Svakodnevna dezinfekcija svih javnih površina u Kladovu 1Dezinfekcija grada Foto: TV Šabac (Arhiva)

U Kladovu se svakodnevno u okviru sprovođenja mera za suzbijanje pojave i širenja korona virusa  rastvorom hlora sprovodi dezinfekcija svih javnih površina.  

Kako navode nadležni u lokalnoj samoupravi, na osnovu  unapred utvrđenog rasporeda  radnici opštinskih javnih preduzeća „Komunalac“ i „Jedinstvo“  sprovode  dezinfekciju ulica, parking prostore, trotoara i zelene pijace u Kladovu.

Sprovodi se takođe dezinfekcija zajedničkih prostorija: stepeništa, hodnika i gelendera u stambenim zgradama u okviru pojačanih sanitarno-higijenskih mera, koje organizuju organizuju upravnici stambenih zajednica, a dezinfekciona  sredstva upravnici zgrada  preuzimaju u JP „Komunalac“.

U prvih deset dana pozivni centar opštine Kladovo, formiran je 16. marta, primio je više od 360 poziva građana. Najčešća pitanja se odnose na način distribucije pomoći licima koja su starija od 65 godina, odnosno kako organizovati dostavu namirnica i lekova. Dežurni u pozivnom centru  daju uputstva i savete, a više od 50 stanovnika iz grupe ugroženih, dobilo je namirnice, lekove i penzije.

 Zahtevi za pomoć Kladovljana realizovani su uz pomoć 83 volontera koji su se stavili na rapolaganje Opštinskom štabu za vanredne situacije. Na terenu u opštini Kladovo su aktivni i volonteri Crvenog krsta, ali ne izostaje i komšijska solidarnost Kladovljana koji u brojnim situacijama za vreme vanrednog stanja pomažu našim najstarijim sugrađanima, navode u lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari