Sve nedoumice o razvodu – kako izgleda postupak, koliko košta i koliko traje

"Silazak sa ludog kamena"

Ostavite komentar

 1. Odličan članak za one koji razmišljaju o razvodu, pa taman malo da ih pogurate…eeee, Srbijo međ’ šljivama…

  1. Bolje dobar razvod, nego loš brak! Između ostalog, kod nas u Sremu se najviše „vole“ prvi sin i druga žena!

  2. Razvod je situacija u kojoj se vreme koja deca provode sa roditeljima smanji za pola. Dakle za svako dete vremenski je to isto kao da su doživeli nesreću u kom su izgubili jednog od roditelja.
   Pošto se u Srbiji deca mahom dodeljuju majkama, onda je na žalost tako, da jedan od supružnika puno lakše ima stav „samo da se rešim ovog, da ga ne gledam“ zaboravljajući pritom da deca time gube jednog od roditelja.
   Od čitavog razvoda kroz koji prolazim to mi daleko najviše pada.
   Čak i da su ih dodelili meni, opet bi ceo život imali samo jednog ili samo drugog roditelja. Mislite o tome pre nego što krenete da se razvodite.
   Osim toga postoje i situacije u kojima roditelji toliko perfidno pritiskaju na svoju decu da se razvedu, da je to prosto strašno.
   Moj tast je bio užasan. Ceo život je maltretirao svoju ćerku (moju ženu), pošto je ona bila jedina koja mu se puštala (druga deca su ga prosto ignorisala) i to je nastavio da radi svaki put kada je vidi ili kada se čuju.
   Nikada nije bila dobra, ni ona ni njen posao ni njen brak. Dok se nije razvela. Sad je kriva što je tako odabrala kada se udavala.
   Mislite o unicima, kada budete sebični prema svojoj deci.

 2. Poštovani, kako i gde je moguće nabaviti potvrdu o razvodu i da li je moguće odraditi to online
  Unapred zahvalan

 3. Cerka ne zivi sa muzem razisli su se ceka dete sa drugim covekom sa kojim sad zivi u prvom braku nije imala dece hvala bogu . Kako moze da se najpre razvede jer ceka bebu. Hvala

 4. Da li postoji zakon da se mora potpisati presuda o razvodu braka braka? Zašto presuda razvoda braka nije važeća ako je jedan od supružnika nije potpisao? Ako neko zna odgovor molila bih da mi napiše. Hvala

 5. Poštovanje,
  Interesuje me kakva je procedura oko plaćanja razvoda. Da li se vrši na licu mesta ili postoji neki rok za plaćanje.
  Hvala.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

30. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.