Svedočenjem neuropsihijatara nastavlja se suđenje Malčanskom berberinu 1Foto: FoNet/ Dragan Antonic

Sudjenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao „Malčanski berberin“, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu iz sela Suvi Do kod Niša, biće danas nastavljeno u Višem sudu u Nišu.

Na ročištu koje je zakazano za 13 časova trebalo bi da svedoče veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog Jovanovića.

Bilo je predviđeno da oni budu saslušani pred sudom u Nišu 21. jula, ali je tada ročište odloženo, jer je jedan od njih bio pozitivan na virus korona, a drugi je bio izolaciji.

Do sada su održani pripremno ročište i jedan glavni pretres na kome je otmičar priznao dela za koja je optužen, ali se pozivao na svoju uračunljivost, iako su medicinska veštačenja pokazala da je bio svestan svojih postupaka.

Sudjenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije saopštena pravna kvalifikacija krivičnog dela za koje se tereti.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna.

On je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niš na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se da je novi majstor u njenoj školi.

Devojčica je pronadjena posle 10 dana u selu Pasjača, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i građana.

Jovanović je u zatvoru do sada proveo više od 22 godine zbog silovanja, pokušaja silovanja, krađa i prevara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari