Svedok saradnik: Mitića ubili Miloš Budimir i Srđan Lalić, po Belivukovoj instrukciji uništeno telo 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Bojan Hrvatin, okrivljeni saradnik u postupku koji se vodi protiv grupe Veljka Belivuka danas je u Specijalnom sudu nastavio sa opisom ubistava koje su se dogodila u avgustu 2020. godine.

Nakon što je, na jučerašnjem pretresu, govorio o otmici Gorana Veličkovića, Hrvatin je iskaz nastavio opisujući kako je došlo do otmice Nikole Mitića.

Naime, nekoliko dana nakon ubistva Veličkovića, Belivuk i Miljković su obavestili ostale članove grupe da imaju saznanja da su pod prismotrom.

Da bi proverili ta saznanja, članovi grupe su se podelili u timove, patrolirajući u okolini Partizanovog stadiona.

Kako ovo nije donelo neki opipljiv rezultat, plan je promenjen.

Belivuk i Miljković su seli u kola i uputili se ka kući advokata Dejana Lazarevića, dok su ostali članovi grupe radili „kontrapratnju“.

Tada je uočena crna honda koja je pratila Belivuka i Miljkovića.

Dok je automobil u kojem su bili Hrvatin i Tešić stigao u blizinu Ambasade SAD, videli su kolonu koja se vraćala ka stadionu Partizana.

Tada su dobili poruku od Belivuka da i oni dođu u „bazu“.

Hrvatin je zatekao Nikolu Mitića kako sedi na ugaonoj garnituri, a Miljković mu je ispričao kako je došlo do otmice.

Kako je naveo Hrvatin, Miljković je rekao da je u jednom trenutku zaustavio automobil, a da kada je stala i honda, prišao vozaču i pitao ga zašto ih prati.

Kada Mitić nije momentalno odgovorio, Miljković ga je udario, a ostali članovi grupe su ga oteli i prebacili u svoja kola.

Hrvatin je rekao da mu je Mitić naveo da ih je pratio po nalogu Lazara Vukićevića i da mu je ovaj obećao par hiljada evra.

Belivuk je tada, nastavio je Hrvatin, organizovao da kombijem prebace Mitića u Ritopek, a njemu rekao da ide sa stadiona za slučaj da dođe policija.

Sutradan je saznao da su Mitića ubili Miloš Budimir i Srđan Lalić, a potom se po Belivukovoj instrukciji i sam uputio u Ritopek gde je učestvovao u uništavanju tela.

Svedočenje Bojana Hrvatina se za sada poklapa sa svedočenjem prethodnog okrivljenog saradnika Srađana Lalića.

Osim za ubistva Veličkovića i Mitića grupa se tereti za još pet ubistava i niz drugih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari