Okrivljeni-svedok Hrvatin priznao da je bio član Belivukove grupe 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT)

Okrivljeni-svedok na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka Bojan Hrvatin priznao je danas na početku svog svedočenja u procesu pred Specijalnim sudom da je bio član te grupe, ali ne zato što je navijač Partizana, nego „iz čisto kriminalnih razloga“, a objasnio je i svoju ulogu u otmici i ubistvu Gorana Veličkovića.

Hrvatin je rekao da je u kriminalnu grupu stupio preko Miloša Budimira, sa kojim je izdržavao zatvorsku kaznu u „Zabeli“ kod Požarevca od 2015. godine, i sa njim se sprijateljio, a po izlasku na uslovnu slobodu u maju 2020. počeli su druženje i posao na „dilovanju“ marihuane.

Posle desetak dana rekao mi je da ima saznanja da Slavoljub Trajković „radi o glavi“ Belivuku, objasnio je on i dodao da je sa Trajkovićem imao „konflikt u zatvoru“.

Rekao sam Milošu da može da računa na mene, da mogu da saznam o „Trajku“ sve što treba, naveo je on.

Hrvatin je objasnio da je Miljkovića i Belivuka upoznao preko braće Budimir, kao i sa Lalićem, od koga je dobio mobilni telefon sa „Skaj“ aplikacijom, na rođendanu deteta Miloša Budimira.

Kako je istakao, na odlasku sa rođendana Miloš mu je rekao da se obustavljaju pripreme za likvidaciju Trajkovića, jer su izbori i čeka se da li će Nebojša Stefanović biti izabran za ministra unutrašnjih poslova.

Hrvatin je pričao i o poslu sa drogom koju je dobijao od braće Budimir po ceni nižoj evro dva po kilogramu, koju je prodavao, kao i saradnji sa Veličkovićem, koga je znao i pre zatvora.

Krajem juna 2020. godine, kada je u jednoj tuči uboden nožem u ruku i ležao desetak dana u Urgentnom centru, po izlasku je, kada ga je Miloš Budimir sačekao i odvezao kući, redovno boravio u prostorijama stadiona Partizana, iako je navijač Rada.

U tom periodu Miloš me je pitao da li poznajem jednog čoveka, i iz opisa koji mi je dao prepoznao sam Goksija (Veličkovića). Rekao sam da znam, da sam sa njim na „Skaj“ aplikaciji, on je uzimao robu od nas više puta. Rekao mi je da nastavim da se družim sa njim, ispričao je Hrvatin.

Hrvatin je rekao i da su mu kasnije rekli da je Veličković „dupljak“, da radi za suparnički klan, i pitali da li hoće da ga „navuče“ kako bi ga ubili, na šta je pristao iz tri razloga, a prvenstveno zbog novca.

Pošto je Veličković bio oprezan i pazio gde izlazi i s kim se viđa, Hrvatin je prepričavao kako su ga „namamili“ zbog kupovine pištolja da dođe u njivu kod Ritopeka, uključujući i lažnu prepisku preko „Skaja“ sa Markom Miljkovićem, koji se lažno predstavljao kao prodavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari