Svetislav Rabrenović zamenik tužioca za ratne zločine 1Specijalni sud u Beogradu Foto: Stefana Savić (arhiva)

Skupština Srbije je na današnjoj sednici izabrala Svetislava Rabrenovića za zamenika tužioca za ratne zločine.

On je do sada obavljao funkciju tužilačkog pomoćnika u Tužilaštvu za ratne zločine. Skupština je usvojila i odluke o izboru više predsednika sudova i zamenika javnih tužilaca, kao i prestanku funkcija predsednika sudova.

Za predsednika Privrednog apelacionog suda izabrana je Jasminka Obućina, Privrednog suda u Beogradu Jovan Jovanović, Višeg suda u Prokuplju Gordana Đurić, Drugog osnovnog suda u Beogradu Tatjana Jeremić, Osnovnog suda u Kruševcu Slobodan Ivanović, Osnovnog suda u Surdulici Sanja Stojković i Višeg suda u Pirotu Zoran Manić.

Za predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu izabrana je Snežana Stevović, Osnovnog suda u Sjenici Vejsil Smajović, Prekršajnog suda u Loznici Milica Perišić, Prekršajnog suda u Negotinu LJubica Marinković i Prekršajnog apelacionog suda Leonida Popović.

Skupština Srbije je za predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije izabrala Nebojšu Savića, koji je i do sada bio na toj funkciji.

Savić je kao redovni profesor zaposlen na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju u Beogradu na predmetima Monetarna ekonomija, Mikroekonomija i Strategija konkurentnosti.

Na sednici je za direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama izabran Željko Jović na period od šest godina.

Jović je u Upravnom odboru Agencije za osiguranje depozita kao predstavnik Narodne banke Srbije.

Na sednici je odlučeno i da članu Komisije za hartije od vrednosti Žarku Milićeviću prestaje funkcija 13. novembra 2017. godine podnošenjem ostavke.

Za predsednika Saveta Agencije za energetiku izabran je Dejan Popović, na period od sedam godina.

Za članove Saveta Agencije za energetiku izabrani su Aca Marković i Dejana Stefanović Kostić, na period od šest godina, i Negica Rajakov i Goran Petković, na period od pet godina.

Skupština Srbije razrešila je dužnosti člana Republičke izborne komisije Vladimira Gajića na predlog poslaničke grupe Dosta je bilo, kao i zamenika člana RIK Miloš Pavlovića.

Za člana RIK izabran je Nebojša Petrović, a za zamenika Srđan Vidović.

Sa mesta člana RIK na predlog Demokratske stranke rezrešena je Darija Šajin, umesto koje je izabran Dragan Radulović, koji je obavljao funkciju zamenika člana.

Za zamenik člana RIK ispred DS izabran je Srđan Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari