Svetosavske nagrade dobilo 34 pojedinaca i ustanova 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2022. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima nagrađenih institucija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, Ružić je tom prilikom rekao da su dobitnici Svetosavske nagrade „najbolja potvrda našeg zajedničkog zalaganja za što kvalitetnije obrazovanje“.

„Svi zajedno radimo na istom cilju – da obezbedimo što bolji kvalitet obrazovanja u Srbiji. O tome najbolje svedočite i vi, dobitnici Svetosavske nagrade“, rekao je Ružić.On je istakao da je Vlada Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja i da će Ministarstvo prosvete u skladu sa tim nastaviti da sprovodi reformu celokupnog obrazovnog sistema, i radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje.

Najbolji u 2022. godini odabrani su među 180 prijava, a Svetosavske nagrade dobilo je 34 pojedinaca i ustanova za „postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja“, među kojima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.