Svetski dan zdravlja na Zemunskom keju u nedelju: Crveni krst Srbije organizuje radionice iz prve pomoći za osnovce 1Foto: Crveni krst Srbije

Crveni krst Srbije povodom 7. aprila, Svestkog dana zdravlja organizovaće zdravstveno-promotivnu manifestaciju u nedelju od 9.45 do 12 časova, u osnovnoj školi „Lazar Savatić“ na Zemunskom keju u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana zdravlja je “Moje zdravlje, moje pravo”.

Manifestacija se organizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministsrvom prosvete i Ministarstvom sporta, koji su nosioci pilot-projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“.

Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta Srbije, na manifestaciji će učestvovati učenici i nastavnici sedam osnovinh i srednjih škola sa teritorije Beograda koje su uključene u realizaciju projekta, kao i volonteri i saradnici Crvenog krsta i predstavnici ministarstava koja su nosioci projekta, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije.

Sadržaj manifestacije obuhvata edukativne radionice iz prve pomoći i različite motoričke poligone, a najuspešniji timovi učenika biće simbolično nagrađeni.

Na otvaranju manifestacije će se obratiti prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog Krsta Srbije, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u ministarstvu prosvete, dr Jelena Janković, pomoćnica ministra zdravlja u sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije.

U okviru saradnje Crvenog krsta Srbije i Ministarstva prosvete, tokom aprila, maja i juna, biće organizovane obuke u prvoj pomoći za prosvetne radnike koji su uključeni u projekat „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, kako bi učenici imali što bezbednije uslove tokom odvijanja časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i tokom boravka u školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari