Svetski mediji: Porodila se partnerka premijerke, Srbija ne priznaje istopolne zajednice

Ostavite komentar


  1. Samo da se zna na fejsu su ispod svih tekstova na ovu temu blokirani komentari .

  2. I? Zašto je ovo ikakva vest? Bebici želim dug i lep život. Evo, i moj pobratim pre neki dan dobio peto unuče, pa se domovna zbog toga ne trese. A mi, rodbina i prijatelji se proveselismo baš onako dobro.

  3. Cestitam i zelim srecu. Ja sam osoba koja je gej populaciju razumela kada nije niko pre 30 godina.Imala sam 2 puta tumor pa sam upala u probleme i nemogu da imam decu drzava nije nasla za shodno da mi pomogne.

  4. Nek je sa srecom, sve najbolje malisanu! Zalosno je samo sto je ti premijerkino jedino politicko postignuce… Uzgred, znamo sve o njoj i njenoj partnerki dok predsednik krije svoju zenu i dete ko zmija noge, zasto?

  5. Pravoslavna Srbija treba da se ponosi ovim dogadajem, samo neka bude vise ovakvih parova pa cemo brzo nestati.

      1. Decu donose rode kao sto je i ovoj roda donela. Dok je tako nema zime za nas opstanak.

  6. BBC ocenjuje da je srpsko društvo konzervativno i homofobično….. Svako ko ne sledi BBC, CNN i & potpada pod ovakve kvalifikative. Šta znači biti konzervativan? Konzervativizam u osnovi nije ideologija već baš negacija ideologije, po rečima Rasela Kirka jednog pronicljivog tumača konzervativizma, ali da to ovde apstrahujemo. Postoji decentriranost, višeznačnost nekog pojma, konzervativan može biti seljak koji neće ništa da menja u načinu obrade zemlje pa koristi ralo i volove. Konzervativan je neki iranski i saudijski verski ili svetovni lider, a konzervativan može biti Švajcarac republikanac i francuski aristokrata koji su se nagledali raznih društvenih eksperimenata, reformi i Izama. Mnoge od osobina koje se danas kvalifikuju, od strane “progresivnih” medija, kao konzervativizam, fanatizam, homofobija, zaostalost, sujeverje, tradicionalizam, u stvari su baš onaj društveni cement koji društvo i državu drže na okupu, i obrnuto, osobine koje glavni svetski mediji hvale i promovišu, suštinski razaraju evropske države.

    1. Ma mora BBC da nam potvrdi kako je ipak istinita glasina da nam Englezi stalno nesto ruju iza ledja. Uvek neka zamerka, uvek mi nismo kako treba, uvek neko podmetanje ili zamena teza. Nikad dobre vesti o Srbiji. Nebitna je nasa vlast, bitna je konstantnost BBC propagande.

  7. Dakle, nije joj partnerka, posto u Srbiji nema registrovanih partnerstava. Sto dovodi do zakljucka da Brnabic tom detetu nije nista, niti bioloska majka, niti osoba koja ga je usvojila, niti staratelj.

  8. Vest o partnerkinoj bebi pročitana je u dnevniku rts-a.
    Uveren sam da vest o rođenju bilo čijeg deteta nije vest za rts.

  9. koliki je ana karijerista govori i ovo iz teksta. prihvatila se premijerskog posla u zemlji gde bi da je spale na lomači vrlo malo ljudi diglo glas protiv toga. taj što ju je postavio na to mesto je govorio sve najgore o gejevima do pre par godina. no briga anu za principe, važno je da se kinta okreće ….

  10. Radi se o surogat majčinstvu (oplođena jajna ćelija žene A se usađuje u matericu žene B), a surogat majčinstvu u Srbiji nije dozvoljeno (lično smatram da to treba legalizovati) tako da je premijerka još jednom pokazala kakav stav ima prema zakonima ove nazovi zemlje. I naravno što može ona obični, neprivilegovani građani ne mogu.

  11. I po ovom pitanju sveznajuci i svevideci naprdni „firer“ Aleksandar Vucic promenice Ustav Srbije kao i u pitanju Kosova i Metohije, sta ga kosta, jedanput kada krenes u bezgasce i izdaju onda ides do kraja, veoma svojstveno diktatorima poput njega.

  12. Premijerka koja nije učinila ništa za LGBT populaciju! Sramota! Gospodza moze sve a ostali ne!

  13. Ovakva vest meni ni iz džepa, ni u džep. A zašto se svetski mediji nisu posvetili narodu, koji se već nedeljama bori na ulicama za demokratiju, do koje je upravo njima toliko stalo.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.