Svetsko prvenstvo u veslanju na Adi od 3. do 10. septembra, apel kupačima da ulazak u vodu tokom trka može biti fatalan 1Ada Ciganlija Foto: Bojan Cvejić

Svetsko prvenstvo u veslanju će se održati na Adi Ciganliji od 3. do 10. septembra. Direktor preduzeća „Svetsko prvenstvo u veslanju 2023“ Zoran Jovanović istakao je da su kupači veliki problem organizatora i apelovao da se uzdrže od ulaska u vodu tokom trka, jer može doći do velikih posledica.

Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva u veslanju, naročito značajnog zbog obezbeđivanja kvalifikacionih normi za Olimpijske igre u Parizu.

Direktor preduzeća „Svetsko prvenstvo u veslanju 2023“ Zoran Jovanović naveo je da pripreme i organizacija idu svojim tokom, kao i da su spremni da reaguju u slučaju problema.

„Od 2019. godine, kad je Beograd dobio čast da bud organizator najznačajnijeg Svetskog prvenstva u olimpijskom ciklusu zbog kvalifikacija, ulazili smo u program priprema koji je pri kraju. ostaju još samo fina podešavanja. Sve ide sovjim tokom. Nema iskakanja, mada znamo da će biti problema, jer znamo da zavisimo od vremenskih uslova“, rekao je Jovanović, inače bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije za RTS.

Svetsko prvenstvo u veslanju na Adi od 3. do 10. septembra, apel kupačima da ulazak u vodu tokom trka može biti fatalan 2
Zoran Jovanović  Foto: RTS/Printscreen

Jovanović je naveo da je najvažnija bezbednost kupača i regularnost takimčenja.

„Najveći izazovi su vreme i kupači, na koje ne mogu dovoljno da apelujem. Njihova bezbednost nam je na prvom mestu. Jester regularnost jako bitna. Svaki kontakt je neregularan, a može da bude i fatalan. Apel kupačima da ne ulaze u vodu, jer mogu da budu jako velike posledice po njih“, istakao je Jovanović.

Što se tiče rezultata srpskih veslača, Jovanović se nada i očekuje da će dvojac Mačković-Stojić i Jovana Arsić doći do finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari