Tabloidno zastrašivanje žrtava

Sve žešća tabloidna hajka protiv glumice Danijele Štajnfeld koja je prijavila kolegu Branislava Lečića za silovanje

Ostavite komentar


  1. vec niko nije kriv, nit “zrtva” nit optuzeni dok sud ne presudi. Tako se radi u civilizovanim zemljama! Al kod nas to je misaona imenica. Stati a priori na stranu doticne, je suludo isto kao i braniti Lecica. Sutra moze bilo ko da uperi prstom u vas i da ga mediji optuze. Tako da molim i list Danas da bude malo objektivan, ako je moguce.
    Molim da se objavi komentar!

  2. Sto vise pluju po Danijeli, sve vise verujem da je ON kriv. A ovakvim plasenjem zrtvi – salju jasne poruke da cute.

  3. Nij eon samo poznati glumac već i političar. Bila je u pravu što se bojala da ga prijavi, sad vidimo. Ali je jako dobro što na kraju jeste.

  4. Čekajte, onaj jučerašnji redakcijski test o Lečiću, “Profesionalac na poligrafu“ ne spada u kategorju dehumanizacije ličnosti?

    1. Bravo, Smorke! Redakcijski komentar od juce je katastrofalan. Nisam verovala da je onakav stav potpisala redakcija Danasa.

  5. Nisu tabloidi napali vec nekoliko urednika sa jednim sefom, ili dva. Tu se radi o nekoliko ljudi i to je sve.

  6. Moram da pitam, iako sumnjam da cete moj komentar objaviti: A PO CEMU se od onih koji napadaju glumicu, odvratno i seksisticki, razlikujete VI koji na isti nacin napadate glumca? „Mnogi poznavaoci krivičnog prava skloni su mišljenju da je seksualnog odnosa bilo, ali da ga Lečić nije doživeo kao silovanje, te da je zbog toga ovo pitanje prošao.“ I ovo je jedno tabloidno nagadjanje. U kom su to svetu zene postene i nikada ne bi lazno optuzile nekoga ko je slavan? Da li mislite da cete na ovaj nacin nesto postici? Ja sam zena i mnogo sam ljuta na one koji lincujuci slavne muskarce misle da se bore protiv silovanja. E, pa to ne uspeva, naprotiv. Strasno je doziveti odijum, pljuvanje, vredjanje i potpunu izolaciju iz drustva kada nisi KRIV! Ponekada, zlobno, zazelim da se to nekima dogodi. Mozda bi onda razumeli ono: „Ne cini drugima ono sto ne zelis da cine tebi.“

    1. Gospodjo profesorka,glumica je prijavila glumca,ne obrnuto.Sud neka sudi,istina ce kad tad izaci na videlo

    2. Mislim da ljudima(i moderatoru) promiče suština. Silovanje je najgrublji oblik manipulacije koju može sprovesti muškarac nad ženom. Na osnovu audio snimka mi svi imamo saznanje da je manipulacije bilo(što je greh), tako da odgovornost Lečića već postoji, samo se ne zna jel bilo najgrubljeg oblika-silovanja. Nemojte govoriti da nije uopšte kriv i da nema dokaza. Šta je trebalo? Da je ubije da bismo poverovali da je maltretirao? Jel imate oči i uši?

    3. Da je vasa cerka na onom audio snimku, ne bi vam bilo jasno sta je bilo? Morali biste da nagadjate?

  7. Da li su u pitanju „žrtve“ ili „navodne žrtve“? Samo njih dvoje znaju istinu a mi možemo samo da nagađamo. Moje razumevanje je da sada ona treba na poligraf ako je on prošao.

  8. Realno, u društvu kakvom smo, ovakve tabloidne vesti su uobičajene. U borbi za veći tiraž ne biraju se sredstva. Stoga, ukinite tabloide i to je to. Što se ovog slučaja konkretno tiče, ja se nadam da on neće prerasti u srpski MeToo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.