"Tačno da svima presedne praznični odmor": Korisnici društvenih mreža besni zbog gužvi na putevima, putovalo se po nekoliko sati duže 1Foto: Shutterstock/Kidney Stone

Praznici su se završili, a njihov kraj doneo je gužve na putevima širom Srbije, pre svega na auto-putevima.

„Prvi put u istoriji sam deonicu autoputa koju vozim 1h i 15 min prevezao za 5h i 15min. Gužva je bila uobičajena za datum, nije bilo udesa. Samo nebriga države i pogodovanje izvođačima radova na održavanju. Zahvaljujem se ministru Iznogudu i ostalim SNS stručnjacima“, piše korisnik Tvitera.

I to nije usamljen slučaj.

„Današnje putovanje od Loznice do Novog Sada je trajalo samo 3 i po sata. Em gužva, em voze 30, a ograničenje 60, 3 udesa, kočenje na zeleno (za šta mislim da vozačka treba trajno da se oduzme)“, piše još jedan od korisnika.

Korisnici su javljali da su relaciju od Beograda do Vranja prelazili osam sati, te uputili negativne komentare zaposlenima u preduzeću „Putevi Srbije“

„Svaka čast Putevi Srbije, niste nas izneverili ni ovaj put, uspeli ste da napravite zastoj, gužvu i haos na auto-putevima, tačno da svima presedne praznični odmor! Znamo da na vas uvek možemo da računam da ćete da za*ebete stvari“, piše jedna od korisnica.

I u komentarima na našem sajtu na tekst o gužvama stiglo je više komentara građana koji su zbog kolapsa putovali duže nego što su očekivali.

„Putovao sam od Leskovca do Beograda 7,5h (14,3-22,20). Sram ih bilo sve u vladi. Ceo auto-put su iskopali, kao rade nešto i zaista rade tj. napravili su toliku gužvu da svaki normalan stranac ne ide više Srbijom. Rade za sebe, uzimaju i dnevnice i muka je putovati. Nekada su radnici bez mehanizacije radili pet puta brže nego danas. Treba zbog nestručnih ministara da se stidimo i ispaštamo. Ovo treba svi da znaju. 17.4.2023. godine auto-put od Niša do Beograda 230km prešao sam za 7h. Sramota“, ljude je konstatovao je od čitalaca našeg portala.

Među građanima koji su komentarisali, našao se i jedan koji je ukazao i na problem prolaska službi za hitna reagovanja.

„Vozio sam preko 8 sati iz Negotinske krajine do Beograda. Sramota i bruka za one koji su zaduženi za A1! Hitna pomoć nije mogla da prođe! Zbog naprednih političara ljudi umiru“, poručio je još jedan čitalac portala „Danas“.

Oni koji su čekali u koloni, imali su nesvakidašnju priliku da prošetaju svoje kućne ljubimce po autoputu.

Ipak, među tviterašima bilo je i onih koji su ukazali da gužva nije bila neočekivana, te ukazali na nemar putnika koji su se u istoj i zaglavili.

„Svake godine za svaki praznik poslednjeg dana uvek ista priča,svi znaju da se svi vraćaju popodne i da će biti gužva,i opet svi kreću popodne, i opet svi kukaju“, piše jedan od korisnika.

Naravno, našlo se mesta i za šalu, pa je nekoliko korisnika Tvitera šaljivo pretpostavilo da je kod Velike Plane došlo do gužve zbog jednog od poznatih restorana brze hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari