Tadić: Koga štiti policija? 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić upitao je danas da li je policija u službi zaštite građana ili režimske oligarhije i organizovanog kriminala, postavljajući pitanje zašto još nije saslušan Petar Panić.

U saopštenju se navodi da je SDS postavila pitanja ministru unutrašnjih poslova Bratisalvu Gašiću o navodima koje je pre nekoliko godina iznela Mara Halabrin, a koji se tiču veze njenog ubijenog sina sa Petrom Panićem.

Ona je za NIN ponovila da je njen sin imao veze sa Petrom Panićem, kao i da mu je stan izdao lično Uroš Panić, sin Petra Panića, koji je na snimku zbog bahate vožnje Lamborginijem, podseća se u saopštenju.

Mara Halabrin navodi da je sve o vezama njenog sina sa Petrom i Urošem Panićem prenela policiji i više puta ih pitala zbog čega Petar Panić nije saslušan, kao i da je o tome nedavno svedočila i u tužilaštvu u istrazi njenog sina, dodaje SDS.

Da li Gašić sa pozicija šefa BIA i danas sa pozicije ministra policije štiti Petra Panića, kao moguću logističku podršku režimske navijačke garde, direktno povezane sa organizovanim kriminalom, upitao je Tadić.

Tadić navodi i da je bez odgovora pitanje da li je MUP objavio laž u saopštenju u kom tvrde da je snimak vožnje Uroša Panića Lamborginijem nastao u maju 2020. godine ili laže ministar policije koji je izjavio da policija još nije utvrdila kada je nastao taj snimak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari