Tahiri: Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom 1Foto: Facebook

Ministar pravde Abeljard Tahiri rekao je da je Kosovo poslalo četiri zahteva srpskim vlastima tražeći dokaze u vezi sa ubistvom političara Olivera Ivanovića, prenosi RTK pozivajući se na kosovske medije.

On je takođe potvrdio da je Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom u vezi sa ovim slučajem. Ivanović je upucan prilikom ulaska u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici,16. januara.

Ministar Tahiri je rekao da je Kosovo razmenilo relevantne informacije na zahtev susedne zemlje, naglašavajući da će samo saradnjom između dve zemlje doći do rešenje ovog ubistva.

– Ministarstvo pravde je izrazilo spremnost da u okviru pravnog okvira međunarodne pravosudne saradnje razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo pravde je, u saradnji sa državnim tužilaštvom, u ponedeljak prosledilo srpskim vlastima sve relevantne informacije u vezi sa ovim slučajem. Ova razmena neće ugroziti tekuće istrage – naveo je Tahiri.

On je pozvao srpske vlasti da sarađuju sa kosovskim institucijama koje su na ovom predmetu, jer dokazi prikupljeni tokom ove razmene mogu biti ključni za istragu relevantnih tela, a u cilju rešavanja ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari