Taksisti prete štrajkom, CarGo im odgovara: Prvo platite porez državi 1Foto: CarGo

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić reagovao je na pretnje taksista da će ponovo blokirati centralne ulice Beograda i istakao da „taksisti mogu da se obrate građanima, tek kada plate porez državi“.

„Taksisti organizuju štrajk da bi izvršili pritisak na vlast. Ostaje nedoumica kako taksisti imaju smelosti da se oglašavaju, a jedni su od najvećih poreskih dužnika u gradu“, rekao je Guberinić za televiziju Prva.

„Određene taksi i lobi grupe se iživljavaju nad građanima. Njima ne odgovara da se pojavi konkurencija na tržištu“, izjavio je on i dodao da CarGo sarađuje sa prevoznicima koji nisu licencirani, jer licence ne postoje, ali da oni nisu taksisti.

Vlado Bulatović i Predrag Jovanović iz Strukovnog udruženja Taxi preduzetnika Srbije (SITAB) su rekli da očekuju od države da reaguje i da će u suprotnom biti održan štrajk taksista na ulicama Beograda.

Jovanović je rekao da najavljuju protest jer im „smeta CarGo kompanija koja ne angažuje taksiste i koja posluje po nižoj ceni usluge prevoza“ i dodao da mašinski fakultet formira cenu taksi prevoza i da nije u redu da „sada dođe neko i kaže da cena može da bude niža“.

Guberinić je rekao da CarGo sigurno nikada neće tražiti od građana da izađu na ulice, već će odgovoriti samo boljom uslugom i inovacijama.

Govoreći o tome kako CarGo sada posluje, Guberinić je kazao da posluje kao i do sada, u skladu sa Zakonom i da tim advokata radi na prilagođavanju novim propisima.

Direktor CarGo kompanije podsetio je da su prošle nedelje sklopili sporazum sa švajcarskim udruženjem čime su proširili poslovanje u Cirih i istakao da je jedna uređena zemlja poput Švajcarske prihvatila ovakav način poslovanja, dok se u Srbiji neko buni na rad srpske firme.

On je rekao da je CarGo podneo Inicijativu Ustavnom sudu da ocene ustavnost spornog Zakona, i da očekuje da će Ustavni sud doneti meru koja bi trenutno zaustavila izvršavanje tog zakona.

Guberinić je dodao da CarGo trenutno ima između 300 i 400 vozača na ulicama Beograda, ali da će videti kako će se dalje razvijati stvari jer je interesovanje veliko i raste svakodnevno.

CarGo kompanija će do kraja nedelje odgovoriti taksistima na najavljeni štrajk novim saopštenjem u kojem ćemo pokazati na koji način se mi borimo za opstanak na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari