Tamara Vučić u prvom intervjuu nakon dužeg vremena: Kada moj muž predstavlja ekonomske rezultate pažnja mi popušta 1Foto: Likedin/Tamara Vučić

Supruga predsednika Srbije Tamara Vućić retko se eksponira pa je to razlog zbog čega svaki njen intervju, poput ovog najnovijeg objavljenog u magazinu Hello, privlači veliku pažnju javnosti.

Novinarka Hello je naime sa Tamarom Vučić, koju je predstavila kao „uspešnu mladu damu, diplomatu od karijere i filantorpa“ pričala o laganim letnjim temama vezanim za lajfstajl.

Naravno, razgovor nije mogao da protekne bez pominjanja Aleksandra Vučića, što je sasvim normalno jer je on njen suprug, ali i nesporno najmoćnija politička ličnost u zemlji.

Ono što je posebno privuklo pažnju u tekstu je odgovor Tamare Vučić na pitanje novinarke magazina Hello koliko se poslednjih godina poboljšala pozicija nekih od najosetljivijih kategorija našeg društva.

– Nisam neko ko voli cifre, čak i ne stojim sa njima najbolje. To zna i moj suprug jer mu uvek kažem da, kada predstavlja ekonomske parametre uspeha naše zemlje, moja pažnja u tom trenutku popušta. Ja nisam ekonomista, moja percepcija je drugačija… – istakla je Vučić, iznevši ipak u nastavku odgovora statističke podatke na postavljenu temu.

Postavljeno joj je i pitanje koliko se promenio položaj žena u Srbiji.

– Recimo, za mene je sjajan podatak da žene u Srbiji studuraju tehniku deset puta češće nego na zapadu. Voala! Najvažnije je, čini mi se, da jedna drugu podržavamo. Ta vrsta ženske solidarnosti može planine da pomera – ističe ona.

Za Tamaru Vučić je idealan odmor onaj koji „vrvi od akcije“. Ipak, kako otkriva za Hello, ovog leta planira nešto drugačije i nada se da će uspeti da izdvoji nekoliko dana za porodično putovanje, negde gde joj mir neće remetiti notifikacije sa telefona, mejlovi i vesti.

U intervjuu otkriva i da je veliki gurman, ali da je u jednom trenutku morala da povede računa i po prvi put zatraži savet nutricioniste.

– I zaista, korigovala sam ishranu i popravila i zdravstveni i estetski parametar. Što, naravno, ne znači da sa velikim uživanjem ponekad ne pojedem omiljenu pitu ili ćevape i pomfrit – kaže Tamara Vučić.

Supruga predsednika Srbije je evocirala uspomene i na detinjstvo i kao najveću dogodovštinu iz tog perioda, uz opasku da to nije za pohvalu, navela bežanje iz obdaništa.

U intervjuu Tamara Vučić naglašava da se prošle godine podsetila šta znači biti planinar i popela na vrh Rtnja. „Za nekoga je to možda lagani poduhvat, ali meni je bio važan jer me je vratio u detinjstvo“, istakla je. Navodi i da obaveze završava u kontinuitetu  u prvom delu dana.

– A posle toga se presvlačim u udobnu haljinu ili trenerku. Tada sam pravo dete sa svojim detetom – kaže Tamara Vučić.

S obzirom da intervju na lajfstajl temu za selebriti magazin ne može da prođe bez toga usledilo je naravno i pitanje vezano za omiljeni autfit.

– Veliki sam fan haljina, a poslednjih godina prijaju mi i odela. Nosim visoke potpetice, i to iz zadovoljstva – ističe „prva dama“ Srbije.

Nije moglo da izostane ni uobičajeno pitanje o najvećem uzoru.

– Moram da priznam da nemam uzor oličen u jednoj osobi. Volim da prepoznam pozitivne osobine u ljudima koje upoznajem, da ih sagledam i pokušsm ds ih usvojim. Dakle, divim se osobinama, ne osobama – rekla je Tamara Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.