Tamara Vučić: U Srbiji ne postoji institucija prve dame 1Foto: Fonet

Ono što nije mnogo poznato, a smatram da je važno napomenuti, jeste da u Srbiji ne postoji institucija prve dame, bar ne formalno definisana, kao na primer u SAD, istakla je Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, u intervjuu za ženski magazin Hello.

Prema njenim rečima, supruga predsednika svakako ima svoju ulogu i odgovornost.

„Na svakoj od nas je izbor da li ćemo pokušati da uradimo nešto sa ulogom koja nam je poverena životnim okolnostima ili ćemo jednostavno sve da posmatramo sa strane. I jedno i drugo je u redu. Moj izbor je da dam maksimum i pokušam da pomognem“, navela je prva dama Srbije.

U razgovoru za Hello rekla je da njen radni dan ne traje duže od desetak sati, osim ukoliko nema neke večernje događaje.

https://www.instagram.com/p/B7HB7gMgTFL/

Govoreći o diplomatskim aktivnostima „koje nisu u medijskom vidokrugu“, Vučić je istakla da je uspostavljanje dobrih ličnih odnosa jedna od najvažnijih veština u savremenoj diplomatiji.

„Prepoznatljivost u tom smislu je od neprocenjive važnosti, jer vam daje mogućnost da, recimo, telefonom dobijete informaciju za koju bi vam redovnom prepiskom trebalo minimum jedan dan. Da ne govorim o tome koliko je neposredan kontakt cenjen, naravno, ukoliko iza njega stoje znanje i pouzdanost. Diplomatsko iskustvo koje sam stekla, i još ga stičem radeći u Ministarstvu spoljnih poslova, pomoglo mi je da sa više samopouzdanja prihvatim odgovornost i obaveze koje nosi uloga supruge predsednika. Zanimljive su reakcije visokih stranih zvaničnika kada shvate da ja još radim na svom mestu u Ministarstvu“, ispričala je Tamara Vučić.

O aktivnostima prvih dama Srbije čitajte u posebnom tekstu na našem portalu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

68 reagovanja na “Tamara Vučić: U Srbiji ne postoji institucija prve dame”

 1. Mlada žena,kulturna,obrazovana i ne eksponira se previše. Da je ovakvih više gde bi nam bio kraj.

  • najbolje da njen muz – precednik – obavlja ujedno i funkciju prve dame, jer ionako obavllje sve moguce funkcije u banana republici.

   • Prva damo, ne postoje nindruge mnogo vaznine institucije jer „jedan covek“ zeli da se pita za sve i da se sve vrti oko njega.

  • Da cuti, tri i ne eksponira se !!! haha. gde bi nam bio kraju da i ti cutis i ne eksponiras se!!!

  • Kad se zene ne bi eksponirale sta bio onda radile Zorana, Ana, Maja, Jorgovanka…..itd?

   • Da li ikada kaže, čoveče manje laži.Prosto ne verujem po ovom liku žene da baš uvek odobrava njegove manipulacije.Alal joj vera, meni on da daljinu smrdi,

  • Da bi dama bila dama i preCednik mora da bude gospodin. To u slučaju AV nije slučaj.

   • Jel Tadic bio gospodin dok je bio predsednik posto za njegovu zenu se nije ni znalo niti je ko vidjao gde.

    • Reče li Tamara da u Srbiji ne postoji institucija prve dame? Zašto bi supruga bilo kog predsednika bila u centru pažnje?

  • Stevane nasmejao si me, ako je huligan sa stadiona prvi čovek države supruga mu može biti samo huliganka, nikako prva dama.

 2. Mala Crnogorka Tamara , pokušava da se pojavi na političkoj sceni Srbije.
  Ne, već ste , ti, napravila grešku
  tvrdnjom.da činiš što najviše možeš u politici Srbije.
  Prvo , ne čini ništa , biće nam bolje , dalji savete svom.ridjsku Milu , i konačno za „instituciju. prve dame “ nebi prošla na prijemnom.konkursu , ne u Srbiji.

  • Da Crnogorka iz Loznice! Zena veze nema.aa MNE, osim sto je garang par puta ljetovala tamo. Kako lupetate….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.