Tamara Vučić: U Srbiji ne postoji institucija prve dame 1Foto: Fonet

Ono što nije mnogo poznato, a smatram da je važno napomenuti, jeste da u Srbiji ne postoji institucija prve dame, bar ne formalno definisana, kao na primer u SAD, istakla je Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, u intervjuu za ženski magazin Hello.

Prema njenim rečima, supruga predsednika svakako ima svoju ulogu i odgovornost.

„Na svakoj od nas je izbor da li ćemo pokušati da uradimo nešto sa ulogom koja nam je poverena životnim okolnostima ili ćemo jednostavno sve da posmatramo sa strane. I jedno i drugo je u redu. Moj izbor je da dam maksimum i pokušam da pomognem“, navela je prva dama Srbije.

U razgovoru za Hello rekla je da njen radni dan ne traje duže od desetak sati, osim ukoliko nema neke večernje događaje.

https://www.instagram.com/p/B7HB7gMgTFL/

Govoreći o diplomatskim aktivnostima „koje nisu u medijskom vidokrugu“, Vučić je istakla da je uspostavljanje dobrih ličnih odnosa jedna od najvažnijih veština u savremenoj diplomatiji.

„Prepoznatljivost u tom smislu je od neprocenjive važnosti, jer vam daje mogućnost da, recimo, telefonom dobijete informaciju za koju bi vam redovnom prepiskom trebalo minimum jedan dan. Da ne govorim o tome koliko je neposredan kontakt cenjen, naravno, ukoliko iza njega stoje znanje i pouzdanost. Diplomatsko iskustvo koje sam stekla, i još ga stičem radeći u Ministarstvu spoljnih poslova, pomoglo mi je da sa više samopouzdanja prihvatim odgovornost i obaveze koje nosi uloga supruge predsednika. Zanimljive su reakcije visokih stranih zvaničnika kada shvate da ja još radim na svom mestu u Ministarstvu“, ispričala je Tamara Vučić.

O aktivnostima prvih dama Srbije čitajte u posebnom tekstu na našem portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari