Tatalović: Vučić nije spreman da se suoči sa nenaručenim pitanjima 1

Na televiziji N1 sinoć je emitovana prva emisija „Rekonstrukcija“ autorke Žakline Tatalović, ali se uprkos pozivu da gostuje, i preko zvaničnih kanala i javno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odazvao. Prema rečima Tatalović, nije čak ni odgovorio na poziv koji mu je upućen osam dana pre emisije, na mejl predsedništva ali i preko njegove savetnice za medije Suzane Vasiljević.

– Ne mogu da kažem da li sam se nadala da će doći ili ne, ali bi bar bilo pristojno da je odgovorio na poziv. Nije se udostojio da to uradi, niti on niti neko od njegovih najbližih saradnika. Pozvali smo brojne članove Srpske napredne stranke, pravnike i članove skupštinskog Odbora za pravosuđe na čelu sa predsednikom odbora Vladimirom Đukanovićem, ali se niko nije odazvao pozivu – kaže Tatalović za Danas.

Jedini koji je odgovorio na poziv je Vučićev pravni zastupnik, advokat Dragan Palibrk, ali on nije mogao da gostuje jer je imao suđenje u Ivanjici. Ponuđeno mu je da se uključi u emisiju putem video linka, ali je to odbio.

Tatalović ističe da je Vučića pozvala jer se pričalo i o njemu, a da nije želela da se posle emisije, po ustaljem običaju, delovi seckaju, nose u druge emisije i tumače.

– Vučić onda to komentariše sa ljudima koji nisu ni bili u mom studiju. Da li će i sada to raditi, videćemo. U tom segmentu možemo sve da očekujemo – kaže naša sagovornica.

Tema sinoćne emisije bio je Ustav Srbije, najavljene izmene ali i kršenja istog kojeg smo gotovo svakodnevno svedoci. Za našu sagovornicu najveće iznenađenje je stav advokata Tome File koji je na konkretne primere kršenja Ustava iznesene u emisiji, mešanje predsednika u predistražne radnje, reagovao lakonski sa „pa šta“, navodeći da je to „nova normalnost“.

Upitana zašto se Vučić ne odaziva na pozive kritičkih medija, Tatalović kaže da ne zna zašto on to ne sme da učini, kada je političar sa ogromnim iskustvom, oko 30 godina prisutan na političkoj sceni.

– Mislim da nije spreman da se suoči sa nenaručenim pitanjima. Ne zna šta će u sledećem trenutku da usledi. To mi je neobično za političara sa tolikim iskustvom. Onda ne treba ni da nas komentariše u drugim medijima – zaključuje Tatalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari