Telekom Srbija uputio poziv za nastavak pregovora; Junajted Grupa: Javna ponuda već postoji 1Foto: Zoran Spahic

Telekom Srbija je ponovo, tokom današnjeg dana, uputila poziv za nastavak pregovora menadžmentu United Grupe, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kako navode, u zvaničnom obraćanju obavestili su United Grupu da je kompanija Telekom Srbija formirala tim za pregovore sa njima, kao i da očekuju da ih u najkraćem roku obaveste o terminu kada bi razgovori mogli da budu nastavljeni.

„Još jednom smo zamolili United Grupu da do okončanja pregovora omogući kablovskim operatorima koji posluju pod brendom Supernova, Radijus vektoru i Kopernikus Technology, a koji su deo grupacije Telekoma Srbija, da nastave sa distribucijom kanala United Grupe u skladu sa ugovorom koji je bio na snazi do 31.12.2019. godine“, navode iz Telekoma.

Kako dalje ističu, smatraju da je ovo najbolji način da se zaštiti javni interes i interes svih korisnika i da ovakav predlog predstavlja fer poslovnu ponudu prema United Grupi. Pri tome, želja je da se postigne dogovor o novom ugovoru što pre i na obostrano zadovoljstvo, navodi se u šaopštenju Telekoma Srbije.

Ranije danas je premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala Junajted grupu da dozvoli da se „vidi televizija N1“, te da izađe u susret Telekomu Srbija i dopusti da se nastavi emitovanje svih kanala po uslovima koji su važili do sada.

United Media: Uključite N1 bez odlaganja

Nakon današnjeg apela premijerke Ane Brnabić da se uključi N1, iz United Media je poručeno da javna ponuda postoji i da je potrebno samo da reaguje Telekom Srbija.

U United Media ocenjuju da je na delu selektivan plasman informacija od strane Telekoma, premijerke i drugih predstavnika izvršne vlasti.

„Kako je pravni osnov za distribuciju signala svih kanala United Medije istekao operaterima u sastavu branda Supernova 31.12.2019. a nije postignut sporazum za dalju distribuciju traženo je da signal bude ugašen do potpisivanja ugovora i regulisanja pravnog osnova. Ujedno, 20 januara kao javni interes svih građana objavljena je javna ponuda za distribuciju televizije N1. Stoga pozivamo sve operatere na teritoriji Republike Srbije da prihvate javnu ponudu i uvrste N1 televiziju na svoje platforme odmah bez odlaganja“, poručuju iz ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.