Izabranici Dušana Ivkovića nalaze se na polovini prve nedelje bazičnih priprema u Folgariji. Ako su uvodni treninzi bili u nešto laganijem ritmu, nema sumnje da se srpski košarkaši trenutno nalaze u fazi najintezivnijeg dela priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj. Trčanje po nedovoljno utabanim stazama u prirodi, kao i rad u odlično opremljenoj teretani predstavljaju survu svakodnevicu za aktuelne vicešampione Evrope. Veliki broj njih za nekih mesec i po dana debitovaće na svetskim prvenstvima. Samo takmičenje neće se puno razlikovati od prošlogodišnjeg u Poljskoj. Osim SAD, Argentine i donekle Brazila, Australije i Kine, većina kvalitetnih selekcija biće sa Starog kontinenta.

– Nama je prevashodno važno da u kondicionom smislu budemo na visokom nivou. U Folgariji imamo idealne uslove, fin ambijent i neophodan mir da ostvarimo zacrtan plan. Pretpostavljam da niko od nas trenutno ne razmišlja o planetarnom takmičenju. Turska je još uvek predaleko i do polaska na Svetsko prvenstvo morao da izbrusimo formu na valjan način – naveo je Milenko Tepić, jedan od kompletnijih igrača na mestu beka.

Reprezentativcima u Folgariji sigurno nedostaje kapiten Nenad Krstić koji još uvek nije dobio odobrenje od Oklahome da se priključi saigračima u italijanoskoj bazi i da pri tom radi po individualnom programu.

– Jasno je da nam fali prisustvo Nenada Krstića. Poznato je koliko je značajna uloga kapitena, naročito kada je Krstić u pitanju. Što se tiče priprema radimo naporno i kvalitetno – istakao je Miloš Teodosić.

„Orlovi“ se iz Folgarije vraćaju 24. jula, dok će od 26. jula nastaviti sa pripremama u Kovilovu.

Mladi „orlovi“ u četvrtfinalu EP

Iako je u pretposlednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva poražena od Ukrajne (66:64), mlada reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Letonija je pobedom protiv Litvanije praktično častila Srbiju koja je u dosadašnjem delu takmičenja odigrala krajnje prosečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari