Terzić: Kraljevo državi daje aerodrom 1Terzić Foto: kraljevo.org

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da dođu u Kraljevo i da kažu šta je potrebno da lokalna samouprava uradi kako bi zajedno sa državom na vojnom aerodromu Lađevci bila izgrađena poletno-sletna staza, pristupne saobraćajnice i infrastruktirni priključci.

„Mi ćemo kao grad učestvovati u troškovim, dati sve što možemo iz gradskog budžeta i ako treba zadužiti se, samo da bi ovaj aerodrom proradio, a onda ćemo sve ono što smo uložili dati državi, jer država treba da upravlja ovim aerodromom“, rekao je Terzić, ocenivši da je to interes Kraljevčana.

Naši ljudi, dodao je, žele da turisti iz inostranstva posećuju Vrnjačku, Banju, Goč, Kopaonik, da vide manastire Žiču i Studenicu, da posete srednjovekovni grad Maglič, da dobiju mogućnost da prodaju svoje šljive, jabuke, malinu i da ih izvezu u inostranstvo.

„Treba stvoriti mogućnost da fabrike koje će posle decenija ekonomske stagnacije doći u Kraljevo, turska Taj grupa i nemački Leoni, izvoze svoje proizvode preko aerodroma Morava u Lađevcima“, istakao je Terzić, dodavši da ga ne zanima grad Niš i to šta Nišlije misle o prenosu svojine na republiku. Terzić smatra da nije interes da aerodrom na čelu ima „nekog partijskog moljca koji prima neku veliku platu, a da ceo aerodrom stagnira“.

Ako Nišlije ne žele, Kraljevčani žele aerodrom, poručio je državnim čelnicima gradonačelnik Kraljeva, zamolivši ih da njegovu molbu uzmu u razmatranje. Kraljevo, kako je naglasio, nema neophodnih 10 miliona evra, koliko je ocenjeno da nedostaje za konverziju aerodroma iz vojnog u civilni, jer je godišnji gradski budžet nešto viši od tri milijarde dinara, ali je grad spreman da se odrekne svakog viška i „prištedi“ nekoliko godina kako bi aerdrom „Morava“, uz pomoć države, mogla da profunkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari