Teška mehanizacija "Milenijum tima" otišla sa Kameničke ade, aktivisti im mahali i poručili kako neće odustati 1foto: Ekološki front

Građani i aktivisti uspeli su u nameri da se mehanizacija firme „Milenijum tim“ skloni sa Kameničke ade, saoštili su danas iz Ekološkog fronta.

„Danas u podne, 96. dana danonoćne odbrane Šodroša, kamperi koji su bili u prepodnevnoj smeni zatekli su na obližnjoj Kameničkoj adi mehanizaciju „Milenijum tima“. Njih troje su sami zaustavili kamion, koji se nakon toga čitavog dana nije pomerio.
Javnost je odmah alarmirana. Uprkos kiši, građani i mediji su vrlo brzo počeli da se okupljaju“, kažu iz Ekološkog fronta.

Kako nastavljaju, sa jedne strane su bili oni, sa druge strane teška mehanizacija i skupi džipovi.

Pitanje za nadležne inspekcije i lokalnu samoupravu je: šta radi teška mehanizacija Milenijum tima na Kameničkoj adi bez ikakve dokumentacije?

„Nakon nekoliko sati odmeravanju snaga, radnici „Milenijum tima“ su dobili instrukciju da se povuku. Njihove glavešine su danas popustile. Za sutra ćemo da vidimo. Pustili smo ih da izvuku mašine i odu. A mi smo i dalje na terenu“, dodaju u obraćanju na društvenim mrežama.

U ovom momentu kako kažu, vode se slične teške bitke na više lokacija širom zemlje, trenutno meštani brane Staricu, Rekovac i Jadar.

„Zima se približava, a niko od nas ne zna koliko će ove borbe još trajati. Zato je važno da podržimo jedni druge sada, jer sutra možda nećemo imati više šta da branimo. Znamo da vlast ima već oproban recept da građane iscrpljuje, ucenjuje, zastrašuje i polarizuje. Ali, mi se ne plašimo i ne povlačimo“, zaključili su iz Ekološkog fronta.

Podsetimo, na prostoru Kameničke ade, gde se planira izdragnja novog mosta, danas su stigle mašine firme „Milenijum tima“, ali su ih aktivisti iz Šodroš survajver kampa sprečili da započnu radove.

Kako su rekli radnici, došli su da „razminiraju teren“, odnosno da provere da li je zaostala kakva eksplozivna naprava.

Policijski inspektor legitimisao je radnike i aktiviste, nakon što su aktivisti pozvali policiju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari