Tesla u intervju iz 1938: Žena je nedostižan ideal koga ja nisam dostojan

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 25. avgust 1938. godine

Ostavite komentar


  1. Prelistavanje je odlična ideja. Mislim da bi za čitaoce bilo mnogo preglednije kada biste tekstove ubacivali u posebnu rubriku.

  2. Bože, Bože, koliko zainteresovanosti za tekst o Nikoli Tesli. I to na intervjuja koji je ovaj velikan dao još 1938 godine. Toliko je srpska publika zainteresovana za ovog „vanzemaljca“, koji potiče iz našeg naroda, da je njegova genijalnost, evo, zaslužila ČITAV JEDAN KOMENTAR? Toliko su Srbi oduševljeni biografijom, pronalascima i sudbinom ovoga čoveka koji je svojom genijalnošću „okrenuo“ svet? A sećam se, pre neku godinu, sve je prštalo od komentara, kada je SPC predlagala da njegovu urnu pohrane u Hramu Svetog Save. Toliko se diskutovalo o tom „retrogradnom“ zahtevu SPC, toliko se njih zalagalo da posmrtni ostaci ovog velikog Srbina ostanu na rafovima muzeja?! Gde li su oni danas? Da li su to onda diskutovali kao obožavatelji i poštovaoci neverovatnih izuma i genijalnih pronalazaka ovog čoveka ili, kao mrzioci SPC, mrzioci ove države i aktuelnih vlastodržaca pa im je urna Nikole Tesle samo dobro došla da sa njom gadjaju oligarhiju na vlasti?

  3. Tesla je blago i ponos covecanstva. Kad me neki evropljanin pita o poznatim licnostima sa Balkana, ja im kazem samo dva imena: Majka Tereza i Nikola Tesla. U tom trenutku evropljani utonu u duboku tisinu i promene temu razgovora…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.