Prva javna degustacija ovogodišnjeg „božanskog pića“ iz subotičkih vinograda održana je u subotu na Paliću u okviru manifestacije Dan mladog vina, koja se inače obeležava i u mnogim zemljama Evrope.


Na Velikoj palićkoj terasi tridesetak proizvođača, učesnika ove promotivne priredbe iz čitavog severnobačkog regiona, izložili su svoje vinske proizvode, to jest osim ovogodišnjeg, mladog vina, bilo je tu dosta toga i za ljubitelje malo žešćih pića. Nezaobilazna pratnja ovakvih revija pića svakako je i gastronomska ponuda, pa su se posetioci mogli dobro okrepiti brojnim specijalitetima bačke kuhinje. Uvek atraktivni, i ove godine su na degustaciji mladog vina bili i zvanično je otvorili vitezovi vinskog reda „Arena Zabatkiensis“, a ugođaj su – već po nepisanom protokolu – upotpunili tamburaši i kotlić na obali jezera.

No, da ne bude sve tek samo zabava i uživanje u mladom vinu i staroj rakiji, priređeno je stručno predavanje o savremenoj proizvodnji vina i prezentacija nove Turističke mape vina i destilerija Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari