Tintor: Odluka suda da ukine kućni pritvor Aleksiću ne dovodi u pitanje tok suđenja i ishod 1Jugoslav Tintor foto Medijacentar

Advokat Jugoslav Tintor, pravni zastupnik glumice Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, ističe za Danas da u krivčnom postupku oštećeni nema nikakvog utucaja na odluke suda u vezi sa određivanjem kućnog pritvora ili prestanak tih mera.

Povodom odluke Višeg suda u Beogradu da ukine meru kućnog pritvora Miroslavu Miki Aleksiću, koji se tereti za silovanja i polna uzemiravanja polaznica svoje škole glume “Stvar srca”, Tintor ukazuje da on kao punomoćnik oštećenih nema nikakvu mogućnost da podnosi bilo kakva pravna sredstva u odnosu na tu odluku suda.

– Ukoliko je kod preispitivanja, koja se sprovode na svaka dva meseca, sud procenio da mera kućnog pritvora nije više neophodna, to može da se objasni tako da su procenili da je zbog protoka vremena opasnost da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu prestala – ističe Tintor.

Kako dodaje, odluka suda nema nikakve veze sa samim postupkom, dokazima, krivici koja se donosi na osnovu dokaza i u tom smislu da to što će se on braniti sa slobode ni na koji način ne dovodi u pitanje tok suđenja i ishod.

– Inače, ošetećene su mogle da ga sretnu na ulici i kada je bio u kućnom pritvoru, jer je imao pravo na šetnju. Potpuno je hipotetičko pitanje da li on može da ponovi krivično delo u odnosu na oštećene ili na neko treće lice i ja to ne mogu da tvrdim, a procena suda je da te opasnosti nema – ukazuje Tintor.

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Uhapšen je 16. januara 2021. nakon što ga je Radulović optužila za silovanje i u pritvoru je bio do 10. septembra kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz nanogicu.

Glavni pretres u u ovom predmetu počeo je 28. decembra prošle godine, a naredno ročište zakazano je za 4. april.

Aleksić negira optužbe za koje se tereti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari