Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak i ispit za celo društvo

Ostavite komentar


  1. Zanimljiva je vasa priprema vakcinisanja odredjenih grupa za vakcinu protiv gripa. Banalno receno spremate razanj a zecevi u sumi. Imate li u vidu koliki je broj gradjana Srbije koji ne veruju vama, ne veruju „kriznom stabu“, ministru zdravlja, vladi Srbije, Predsedniku Srbije ?!

  2. Od 1. juna skole su prepustene same sebi. U tih narednih 15 dana nije bilo online nastave, a nastavnici su sami dovrsavali zacrtani program i zakljucivali ocene. Tema mog pisanja je VREMENSKI ROK od 1. juna do, evo vec, 16. avgusta. Za 2,5 meseca niko od nadleznih nije mogao da uradi nista vise od slanja 5 pdf dokumenata, pristiglih pre neki dan, koji predstavljaju cistu zbrku nabacanih modela, gomilu raznih besmislenih zakljucaka tipa „bas nam je tesko i moramo da se cuvamo“, kao i podrske takvih zakljucaka (zamisljam to kao ljupka tapsanja po ramenu, poput onog na Loncarovom koktelu ispred bolnice). Sve to bas izgleda kao kada vam trener iznese neposredno pred utakmicu sve moguce strategije i kaze „igrajte kako vam odgovara“. Da je poslato U JUNU, da kazu iskreno „nemamo blage veze, snalazite se“, pa da se napravi plan, kontaktiraju roditelji, vidi njihovo razmisljanje, koliko dece bi pohadjalo nastavu, broj ucionica koliko je potrebno, nastavnika koji bi sa njima radili, broj grupa, vreme moguceg trajanja casa, nekakav raspored, koliko ima dece koja su slabijeg zdravlja ciji roditelju ne zele da rizikuju, da se za njih odrede kolege koje ce raditi online…
    Ne, ovo je SPAVANJE NADLEZNIH OD GOTOVO 3 MESECA i cisto prebacivanje odgovornosti i provlacenje precutne recenice trenera iz gornje price – ako zeznete, sami ste krivi.
    Sve je, dakle, to moglo, ali se cekalo neko cudo. Poput onog izbornog pada obolelih. Al’ se ne desi. Videh pre neki dan Gausa na 10 DM pored one krive raspodele. Mislim da sledeca nasa novcanica treba da bude sa likom Kona pored grafikona koja opisuje kovid pre i posle izbora.

  3. Koš jedan u nizu vaših eksperimenata, a šta ako ne uspe ko snosi odgovornost za nastalu štetu.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.