"Tiršova 2 biće završena do kraja 2026. godine": Ministar za javna ulaganja Blagojević o "najvećoj investiciji EU" 1Foto: Radmila Marković/Danas

Najveća investicija Evropske unije (EU) od 35 miliona evra biće uložena u objekat dečje bolnice Tiršova 2, koji treba da bude završen do kraja 2026. godine, rekao je danas za RTS ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Blagojević je podsetio da je pre tri dana potpisan ugovor kojim se EU obavezuje da obezbedi novac, odnono bespovratna sredstva koja čine trećinu neophodnih sredstava za izgradnju Tiršove 2.

Radi se o lokaciji na autoputu. Iskopana je temeljna jama, a rok za završetak je tri godine. Zgrada će imati 11 nivoa, sa 300 kreveta i uslove za boravak dece na mnogo većem nivou nego što je to sada, rekao je on.

Kada je zdravstvo u pitanju, bezmalo sve se finansira iz kredita, jedino kompleks za inkluziju dece sa smetnjama u razvoju se trenutno finansira potpuno iz budžeta, rekao je Blagojević.

Ministarstvo za javna ulaganja radi na projektima ulaganja u škole, socijalne ustanove ali i kulturu, poput zgrade Filharmonije, a čak 17,5 milijardi dinara biće uloženo i u sportske objekte.

U toku su projekti izgradnje novih stadiona po UEFA 4 standardima, grade se stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, a u Kragujevcu i Nišu će se takođe raditi gradski stadioni. Tu su i sportske dvorane, kao i školske fiskulturne sale i bazeni, rekao je Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari