Tomislav Momirović: Borac za prava tajkuna

Ostavite komentar


  1. Još jedna osoba koja je rasla u zlatnom kavezu i koja ne zna šta znači biti gladan. Zahvaljujuci neredu u državi osamdesetih i devedesetih godina i privilegovanog položaju njegovih roditelja, koji su se brzo obogatili, mali je tako sa“ pravnim fakultetom“ uspeo da se probije i postane „bitan“. Kada se tome doda i podrška vlastima, koju je svakodnevno tvitovao, eto pravih preporuka za ministra.

      1. Prijatelju, školuj se, menjaj profesiju, uradi nešto za porodicu. Dobar varilac ima posla i platu od 1.000 evra. Bozači, moleri, električari… Svi bi da rade u javnom preduzeću i imaju dobru platu.

        1. Baš si „pišonja“. Školovani, obrazovani, kod takvih kao Toma Mona imaju 40 hiljada i manju platu. Nije mi san da radim u javnom preduzeću već da mi plata dosegne famoznih 500 evra republičkog proseka i da mogu svakog meseca da platim sve račune a ne da izvodim „gimnastiku“. I da pri tome ne mora da „prodam veru za večeru“. Za dobru studentkinju sa visokim prosekom na državnom fakultetu mnogo li je?

        2. Prvo, ti pojma nemas sta je posao u javnom preduzecu. Varilac u javnom preduzecu da ima 100.000 dinara. Ti si potpuno odlepio, pardon, pojeo botovski sendvic

      2. Kakve veze ima da li je živeo sa 40 000 dinara? Kakve veze ima da li je bio gladan? Da li je kvalifikovan da radi taj posao, to je legitimno pitanje! A to što je iz bogate porodice, a i sam bogat, može da bude samo pozitivno, manje će ili neće krasti uopšte!

    1. On treba da dovede u red železnicu u kojoj je haos i anarhija, gde su mašinbravari direktori sa sumnjivim diplomama VI sss, do juče su čukali čekićom točkove po vozovima sada su direktori, pekari, frizeri itd. Svi sa sumnjivim diplomama su dovedeni i postavljeni od strane uhapsenog generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije. Time treba da se bavi mladi Momirović, da spreči pljačku železnice na perfidan način i sa spreči nestručno vođenje železnice.
      Stop kriminalizovanim i nestručnim ljudima na železnici !

  2. Otac Djordje je u haotičnom SPS vremenu devedesetih uspeo da napravi ozbiljnu kompaniju.
    Onda je deo te kompanije „na tacni“ dao Tomislavu.
    Tomislav je tako postao „uspešan“ zahvaljujući ocu.
    Pitanje je: zbog čega otac nije ministar?

  3. Tipičan primerak novokomponovanog, a domaćeg preduzetnika, uvlačenje vlasti i šutiranje radnika. Bedno i za sns idealno.

  4. mona je klasičan primer kako se vrši mobing. pitajte radnike i sve ce vam biti jasno. medjutim to nije ništa čudno jer cela zemlja je zasnovana na mobingu.
    drugi je pitanje kako je firma mona postala tako uspešna i koje su sve veze imali vlasnici ne samo sa političarima već i sa kontroverznim ličnostima našeg društva tokom 90-tih

  5. Kao neko ko je takodje u privatnom sektoru, ko je bez veza sa politikom poceo ispocetka, mogu da kazem da je momak jako puno toga preskocio i da je za to zasluzna iskljucivo dobra karma. Inace je hotelijerstvo danas u krizi i nije lose da bude ministar neko ko dolazi iz te oblasti – samo sto njegov resor nema nikakve veze sa time

  6. Najbolje se predstavio predizbornom izjavom o Vucicu kao istorijskoj licnosti i da ce mu se deca ponositi sto je bio ministar.Mozda ce se stideti.“Vreme je majstorsko reseto“.

    1. Znaci sve vec ima jos samo ministar nije bio……a kad bude i to ima da se svi njegovi ponose.

  7. Od 1945 se ništa ne menja. Na novu funkciju se dolazi sa spiskom gde je bio a ne šta je uradio.

    1. Malo istorije Mone..tata Djordje je Momrovski,pa je za licne potrebe 90 tih sklonio ski I preobratio se u ic..decko sa karaburme ,sin pecalbara u nemackoj preizima na staranje kozarsko preduzece 29 novembar,usput udumljuje Boru Milosevica,brara S.M.,preuzima „kupuje“ Narodnu radinost,I bavi se proizvodima od koze,firmi daje ime Mo-Na (Momi…Nada)..drzi potpuni monopol ovih prouzvoda u zemlji sledecih 15-20 godina,sa svakom vlascu je dobar I koristan…pa zasto to NE nastaviti…..

        1. Mora se u nekim stvarima istrajati,znaci,deda,tata,su
          Momirovski,NE
          Momiro-vic..
          toliko.

  8. Ovi što ne znaju a hoće, uzgred su kao školovani su najgori. Takvi prave najveće štete, baš kao i njegova prethodnica Zorana. A ko misli da bogati ne kradu – vara se. Bogati najviše kradu, inače ne bi bili bogati!

  9. Pa kad pečenjar može da bude na čelu EPS – a, keramičar da vodi BIA-u ili pak Vulin da stoluje u MUP-u zašto jedan hotelijer, a još i bogat, ne bi mogao da upravlja građevinarstvom i saobraćajem. Sve su to Vučićevi kadrovi. On boljih i nema jer ono što nešto vredi i zna ili je davno napustilo ovu zemlju ili se ne slaže sa pogubnom politikom koju Prvorođeni vodi. A mediokriteti i polupismeni su za sendvič spremni na sve pa čak i da se prihvate da rade poslove za koje nemaju ama baš nikakve kvalifikacije.

  10. Dakle, ovom je bilo suđeno da bude ministar, samo se biralo mesto. Ovo nisu zasluge za Tviterski staž, ovde se neko dobro otvorio.

  11. Tipican primerak udvorickog poltrona i tajkunskog predstavnika u tzv Vladi Srbije sa ogranicenim rokom upotrebe. Kada se bude promenila vlast u Srbiji a to je neminovnost pre ili kasnije, oslobodjene inspekcijske sluzbe i tuzilastvo, trebalo bi da „prelistaju“ poslovanje firme ovog mladjanog „MONUmenta“ iz ministarstva za koje ama bas nema nikakve kvalifikacije i reference. Kolika mu je „kasica“ pre stupanja na funkciju tzv ministra a kolika ce da mu bude kada bude sisao ( sleteo ) sa te kobajagi funkcije. Ovo nije nikakva Vlada Srbije ovo je firerova karikaturalna kreacija u njegovom „krpasto-lutkarskom“ pozoristancetu a koje se ne zove „PUZ“. Srecno ministri sa orocenim rokom upotrebe i pripremite se za LUSTRACIJU koja ce uskoro biti neminovna.

  12. Kako mladi hoće da rade kad odu u inostranstvo? Domaći tajkuni su svojim bezobzirnim stavom prema radnicima krivi što 90% mladih (a i starijih) radnika beže čim ugrabe bilo kakvu priliku.

  13. Samo valja doneti jedan dobar i sprovodljiv zakono kojim se utvrdjuje poreklo imovine u zadnjih 30 godina, sve ostalo bi bilo pacija skola,
    novi stadioni, novi zatvori i bolnice…

  14. Evo ideje mladom ministru: neka proba da zivi (i prezivi) sa prosecnom platom, pa ako uspe, evo, tri Kviska. (Al’ da ne vara, kao onaj pop sto se ugojio za vreme strajka gladju.)

  15. Verovatno je „dobar“ kapitalista-ekonomista, okružen mnoštvom stručnih menadžera i naj važnije, sve dobijeno „na tanjiru“, od roditelja. Naravno nit sam do sada bio upoznat sa likom i delom mladog gospodina, ponajmanje da sam ljubomoran na kapital istog, međutim viđajući ga sa g. Vučićem (onako iza leđa, na raznim „slikanjima“, „mr. senka“) mislim da je „osnova“ za ministarsku fotelju, pored „Twitte-sada zvanične druš. mreže svetske političke scene“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.