Tomislav Momirović: Borac za prava tajkuna 1Foto: FoNet/ Medija centar

Od svih novih ministara koji su našli mesto u novoj vladi premijerke Ane Brnabić možda je i najveće iznenađenje postavljanje Tomislava Momirovića.

Jedino veće iznenađenje je što je dobio resor građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je vodila Zorana Mihajlović.

Iznenađenje je zato što je Tomislav Momirović, jedan od dva naslednika modne kompanije Mona koju su napravili Nada i Đorđe Momirović, diplomirani pravnik na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dok je profesionalni angažman vezan za vođenje hotela iz Mona grupe.

Dakle, ako se izuzme gradnja hotela Mona plaza na Dorćolu koji je prošle godine završen, ne baš mnogo veza sa saobraćajem i infrastrukturom.

Zanimljivo je i što je pažnju javnosti, a možda i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, skrenuo na sebe korišćenjem društvenih mreža, pre svega Tvitera.

Veoma primećen je bio njegov stav da ne treba povećavati minimalnu zaradu radnicima, jer će to naterati poslodavce da otpuštaju ljude.

Iako ovo nije bez uporišta u ekonomskoj logici, na ovoj društvenoj mreži zaradio je epitet surovog kapitaliste koji je pri tome rođen sa zlatnom kašikom.

O njegovom naimenovanju Vučić je rekao da je „Toma Momirović spreman da prihvati udarce političkih i ekonomskih neznalica.

Njemu smo dali da brine o poslu, biznisu, da pregovara o narednim poslovima izgradnje auto-puteva, on je jedini koji je rekao i imao hrabrosti da kaže da on kao poslodavac nije za to da država povećava minimalac kako hoće“, uz napomenu da zbog tog stava nije dobio resor rada i zapošljavanja.

Tomislav Momirović: Borac za prava tajkuna 2

Pored toga, u nizu tvitova Momirović je podržavao poteze vlade, pa mu se sad prebacuje da se tako preporučivao.

Takođe je optuživao mlade da neće da rade, da treba raditi 12 sati dnevno da bi se uspelo, mada je pozivao i državu da podigne poreze za najbogatije.

Tomislav Momirović rođen 17. 10. 1983. godine u Beogradu. Od 2007. godine zaposlen je u preduzeću Mona d.o.o. na mestu savetnika.

Od osnivanja kompanije Mona Hotel Management 2011. obavlja funkciju generalnog direktora firme pod čijom upravom su četiri hotela i jedan rezidencijalni objekat u Budvi.

Od 2016. je predsednik ove kompanije.

Od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednika UO HORES-a i vatreni je zagovornik smanjenja PDV-a na hotelsku delatnost.

Kao hotelijeru mu to nije pošlo za rukom, a kao ministru – videćemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari