Tramp izrazio solidarnost sa Francuskom posle napada u Nici

Ostavite komentar


  1. Tramp je naredio:
    -ODMAH TREBA DA SE OKONCAJU SVI TERORISTICKI NAPADI RADIKALNIH ISLAMISTA U FRANCUSKOJ.
    Kome? Ja bih rekao REDZEPU TAIPU ERDOGANU, jer on je u tesnoj politickoj i poslovnoj vezi sa ekstremnim islamistima, preko poslova koje formalno vodi njegov sin. A, i kao PREDSEDNIK TURSKE od prosle godine, jos od ubistva novinarara Vasington posta KASOGIJA, usao je u zestoku konfrontaciju sa saudijskom kraljevskom porodicom BIN SALMAN za liderstvo na BLISKOM ISTOKU. Medjutim, Saudijci su od Trampa kupili oruzje za nekoliko stotina milijardi dolara i izbacili Erdogana iz igre, a Tursku sa trona jugozapadne i jugoistocne Azije.
    Zato sada Turci potisnuti sa jugozapada Azije pokusavaju da izvrse kompenzaciju uticaja u srednjoj Aziji, to jest u spornoj teritoriji Karabaj kako oni kazu, ili Karabah kako ga mi izgovaramo, da bi ovladali Kavkazom i privukli se Rusiji jos blize. Zato indirektno i ucestvuju u ratu na teritoriji Nagorno Karabaha. A, iako bas nisu najdisciplinovaniji clanovi Nato, oni su ipak nato clanica. Dakle naizgled sprovode agendu za opkoljavanje Rusije, u koju je trebalo da se uklopi i Belorusija, ali Lukasenko jos tvrdi igra. Za to koriste dobre odnose sa Azerbejdzanom, koji u stvari od obnavljanja rata i sam trpi stete u izvozu svog gasa, ali se nada osvajanju teritorije na kojoj su odvajkada ziveli vecinski Jermeni.
    Naravno Jermeni ce tu sigurno biti najvise ostecena, jer se proteruje njihovo stanovnistvo, a i kada se postigne sporazum o miru to ce biti DIL, u kome ce se mnogi ugraditi: Amerikanci, Rusi, Turci, Francuzi, na teret jermenskih prirodnih bogatstava u karabaskoj zemlji: rudnih rezervi zlata, srebra kobalta, litijuma, tantijuma i iznad svega BOGATIH IZVORA MINERALNE VODE. Na kraju Jermenija je zemlja u prevodu od jezera do jezera, koja obiluje vodom, najlepsom vodom u svetu, i neko je na to bacio oko.
    Posto TRAMP sa PUTINOM
    i Makronom uveliko radi na postizanju sporazuma izmedju Azerbejdzana i Jermenije o miru u Nagorno Karabahu, ocigledno je da je taj posao od pre nedelju dana ZAVRSEN. Verovatno ce biti i objavljen danas ili sutra s tim sto se RUSI ne slazu da ce rat prestati odmah. A, Turci koji su umesani u konflikt i imaju ozbiljne interese, kao i Francuzi koji imaja najvece kompanije u svetu za eksploataciju i flasiranje mineralnih voda.
    Zato se namece zakljucak da preko teroristickih akcija u Francuskoj odsecanjem glave nastavniku i ovim najnovijom ubistvom Turska SALJE PORUKU FRANCUSKOJ da ce se boriti do poslednjeg daha za svoje strateske ciljeve u Karabahu. Zapravo Turska pokusava ovim akcijama da odgurne Francuze od Karabaha, jer takva vojna sila, a Turci imaju respektabilnu vojsku, ne moze da prihvati da je odgurnu sa svih trzista. Turska je velika drzava sa 80 miliona ljudi, njena privreda je imala sve do Korona epidemije privredni rast od 5 do 9 odsto godisnje. Ali, od aprila ove godine do jula zbog pandemije turski BDP je pao za cak 11 odsto, novi poslovni kanali ih zaobilaze. I zato je Erdogan poceo da vuce opasne i radikalne poteze u istocnom Mediteranu oko nalazista gasa, kao i ratu u Nagorno Karabaha. Cak je i u Crnom moru pronasao veliko nalaziste nafte i gasa sto ce Turcima omoguciti ustedu od 40 milijardi dolara, koliko trose godisnje za uvoz nafte i gasa.
    Za sve ove komplikacije ispalo je da je platio jedan francuski ucitelj i nekoliko vernika ritualnim odsecanje glave i ubadanjem. To FRANCUSKA NECE TOLERISATI i zato je u ovo medjudrzavno koskanje morao da se umesa DONALD TRAMP koji je zapretio Turcima.
    Dakle uprkos trampovom izolacionizmu Amerika je i dalje vrhovni arbitar. Jer, DONALD TRAMP izgleda zeli da pokaze kako moze da napravi MIROVNI SPORAZUM tamo gde to ne moze niko drugi, i zbog cega se glave odsecaju cak i u sred Pariza.
    P.S. Samo bez cenzure

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.