Treća doza vakcine od sutra, građani dobijaju SMS i imejl poruku sa instrukcijama

Građanima ostavljena mogućnost izbora vakcine, moguće primiti dopunsku dozu drugačiju od onih kojima su vakcinisani i revakcinisani

Ostavite komentar


  1. Postavio bih dva pitanja ali nemam kome : Da li se treca doza daje samo zato da se utrose zalihe vakcina kako ne bi istekao rok trajanja , ili sto je zaista potrebna ? Pitanje broj 2 : Preporucuje li se treca doza i nama koji smo posle druge doze „zaradili“ koronavirus i prelezali isti , ili smo stekli neki imunitet samim tim sto smo bili zarazeni , pa „dodje“ , otprilike kao da smo primili trecu dozu ? Voleo bih da mi neko odgovori ko bolje poznaje situaciju .

  2. A odakle vama , recimo, moj e-mail ili broj telefona za poslati SMS poruku ? Bas me interesuje.

  3. „Ogromnu vecinu hospitalizovanih gradjana cine nevakcinisani…“ bilo bi ubedljivije i verodostojnije da se iznesu tacni podatci koliko pacijenata, gde, koje starosne strukture za razliku od opisnog prikaza koji ne obavezuje ali i ne pruza uverljivost.

  4. Ovo je terapija a ne vakcinacija.
    I? Sta kaze virus? Kad otpocinje rat?
    Molim tacan datum??

  5. Jutros (četvrtak, 19. avgust), po uputstvima Euprave, moja tašta (88), otišla je da primi treću dozu vakcine, ali na naznačenom punktu (Dom kulture G. Milanovac) nije bilo nikoga niti bilo kakvog obaveštenja. U Domu zdravlja niko „nema pojma“. O čemu se radi?

  6. Mene interesuje treća vakcina u selu a ne u Beogradu, nije samo Beograd Srbija, Srbija je mnogo više a mi po selima živimo u srcu Srbije, kad to srce prestane da kuca nema ni Beograda ni Srbije. U Beogradu već mogu da se vakcinišu a mi čekamo. Nema telefona za prijavu, kako kažu poslaće poruku a kada?….. Hvala veliko odgovornima, oni žive svi u Beogradu.

  7. Treća doza vakcine ( buster)
    Poštovani sve je u redu kao uvek. Prvo Beograd pa opet Beograd i granice Srbije se zatvaraju! Beograd nije Srbija ima nas još, srce Srbije je u šumadiji! Mi na selu hoćemo informacije itelefonske brojeve gde možemo da se prijavimo za treću dozu, to što pišete da nam javite kako kad nemamo struje ni interneta mi nismo Beograd mi smo SRBIJA

  8. Primio sam drugu dozu vakcine sinofarm 28.06.2021 god. ,23.07.2021god. testirao sam se na SARS-CoV-2 lGg antitela na Spajk protein („spike“)
    Serum/CIMIA rezultat= 52 AU/ml.
    Obzirom daje količina antitela granično niska (kao da se uopšte nisam vakcinisao) i obzirom da imam punih 80 godina,smatrao sam dabi trebao da primim treću dozu vakcine sinofarm, (koja mije preporučena obzirom na alergiju na penicilin i šok koji sam tada imao) iako nije prošlo 6 meseci od primanja druge doze ali sam odbijen sa konstatacijom da treba proći 6 meseci od dobijanja druge doze što kod mene izaziva zebnju i osećaj totalne nesigurnosti a osim toga kada u prodavnici insistiram na razmaku i na neki način na potrebu nošenja maski, (bez vređanja) dešava se ili dami se smeju ili u jednom slučaju me je čovek fizički napao pa smatram da rok od 6 meseci od primanja druge doze vakcine nije primeren za pojedine kategorije građana koji su u situaciji kao da nisu ni vakcinisani.
    Molio bih za neki odgovor kompetentnih stručnjaka!!

Ostavite komentar


Društvo

Jugu Srbije prete poplave, bujični potoci u Svrljigu 8

Jugu Srbije prete poplave, bujični potoci u Svrljigu

Bujični potoci, koji su se pojavili nakon kiše koja od sinoć neprestano pada na teritoriji opštine Svrljig, prete da ugroze i poplave niže spratove kuća u pojedinim naseljima u tom mestu, dok se saobraćaj na ulazu iz pravca Niša i izlazu iz tog grada, odvija usporeno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.