Tri četvrtine čitalaca ne podržava ukidanje komentara na sajtu Danasa

Rezultati ankete Danasa

Ostavite komentar


  1. Slažem se. U kakvom cenzurisanom svetu živimo govori nam to što mi šaljemo komentare tamo nekom administratoru od čije volje zavisi da li će biti objavljeni. Uzgred, Danas mi objavljuje skoro sve komentare, kod ostalih prodju ponekad ako se direktno ne pominje AV u negativnom kontekstu.

    1. Pa, na Danasu ako se afirmativno govori o AV – opet ne prodje…
      Cenzura je velika – nikakav antikomunizam, nikakvo lose misljenje o NGO, migrantima i ostalim liberalnim svetim kravama ne prolazi…

  2. Smejurija. Pa vi vec odavno cenzurisete sve komentare koji su usmereni prema Djilasovoj ekipi i svima iz bivse vlasti, vidi se da ste nezavisni kao Informer.

  3. Dobro je da se objavljuju komentari,ali bi trebalo,ipak,ograniciti „broj karaktera“. Bilo je komentara koji su visestruko duzi od samog clanka,gotovo celi tomovi.

  4. Ova anketa pokazala je a i dokazala da citaoci imaju veliko poverenje u korektno i profesionalno novinarstvo. Hvala vam na korektnost i istinitost informacija. Vi ste nam ( bar nama u dijaspori ) onaj mali trcak svetlosti u tunelu.

  5. Pa Danas ne bi bio Danas bez komentara i još bi vratio ocenjivanje. Kako na RSE mogu da komentariišu samo preko fejsa odavno ne zalazim na taj sajt. Da li je nešto dobio time ili izgubio pokazaće vreme. U svakom slučaju naši komentari pokazuju da ih mnogi čitaju, od onih na koje se članci odnose, novinara koji su pisali pa sve do verovali ili ne raznih tajnih službi.
    Niije ni čudo što npr. u kineskoj ambasadi, bukvalno svi govore srpski. Američki ambasadori odlično govore srpski…

  6. ukinuti nazovi komentare sa psovkama ,pogrdnim imenima, ima još toga

  7. Ufff, ja se vec uplasio…Da ce se i Danas povesti, za nekim drugim nazovi medijskim kucama , starosti od 116 do ovih najnovijih …na slovo N…

  8. Treba jos svaki, mesec objaviti, neobjavljene komentare,sto bio bestceler.

  9. Mislim da The Guardian ima najbolji model. Komentari na politicke teme su ukinuti, dok su za svaku drugu otvoreni.

  10. To je demokratija. Svako ima pravo da prozvalavi i lupeta, a ne da ga vredni moderator mobinguje i cenzurise. Mada moderatoru „danasa“, skidam kapu, kao munja odvaja zito od kukolja.

  11. Gde jos moze da se ostavi komentar kritican prema vlasti? Ova 1/4 su botovi. To je jedini nacin da obicni ljudi javno kazu kako vide desavanja i stanje u drustvu i drzavi. U ovoj zemlji i za to treba hrabrosti jer se prate svi koji redovno ostavljaju kriticke komentare o onima koji vladaju ovom zemljom i njihovim postupcima i onda, ako koristite isto ime eto bota sa tim imenom da ostavi komentar pun hvalospeva za vlast tj Vucica jer on je ovde sva vlast. E sad, kad oni dotle idu ko zna na sra su sve spremni ako im zagusti.

  12. E, al’ zato je ovde moderator glavni dasa koji drži nož i pogaču i odseca koji komentar će biti objavljen, a koji će pak neviđen tužno skončati na bunjištu. Nezavisno od toga sa koliko drhtureće strasti je napisan, bilo od strane dokonog penzosa, bilo od strane neostvarenog pisca u pokušaju, sa manje ili više ozbiljnosti

  13. Naravno da ne treba ukidati komentare, samo bi ih trebalo rigoroznije „kontrolisati“, ne samo po Pravilima korišćenja i ne objavljivati očigledne laži, filozofirnje, pljuvanje… i vređanje komentatora i, posebno, novinara i „spoljnih“ autora tekstova – nedopustvo je puštati onakve „komentare“, recimo, protiv Snežane Čongradin, Zlatka Pakovića, Alekseja Kišjuhasa…

    1. Naravno da ne treba ukidati komentare osim onih koji kritikuju Snezanu Congradin, Zlatka Pakovica, Alekseja Kisjuhasa itd.itd.?! Sta reci a ne zaplakati? A, zasto bi ti novinari bili izuzeti? Zato sto nalazite sebe u njihovim tekstovima? Mislim da su demokrate Vase provenijencije, koji se neumorno zalazu za ljudske slobode, ali da budu pod „kontrolom“, veci licemeri i gori, cak, i od onih koji na prvu kritiku dolaze da hapse. Zasto bi bilo koji novinar, koji otvoreno vredja citav jedan narod ili, vecinu koja cini taj narod, bio zasticen od kritike? Na sta bi to licilo? Ja napisem nesto a onda se smejem cenjenim citaocima jer niko ne moze da se ne slozi sa mojim stavovima?

      1. Zašto Vi, g-dine Knezevicu, ne pročitate (malo pažljivije) šta je napisano i sa (makar malo) manje “psihologiziranja” (pogotovo o ljudima o kojima ništa ne znate)? Prvo, nisam demokrata – ni partijski, ni politički, ni aktivistički… Drugo, pokažite ijedan tekst (rečenicu jednu barem) u kojem Snežana Čongradin (Zlatko Paković, Aleksej Kišjuhas…) i skriveno akamoli “otvoreno vredja čitav jedan narod” (to što Vi “pročitate” ono što u njihovim tekstovima ne piše govori više o Vama nego o nima) i, treće, (‘prljavi’) Ad Hominem komentari nikada nisu kritika, ni “kritika”!…

        1. Jedina tema, kojom se bavi Snezana Congradin, i ostali pomenuti, je mrznja, i to ona ogavna, bez ikakve zadrske i argumenata. Njeni tekstovi su ogledni primer nekontrolisane averzije prema ovom narodu i njegovom izabranom rukovodstvu. Tu se ne radi o kritici i nezadovoljstvu nacinoim na koji ova drzava pokusava da resi neke probleme. I ne radi se o jednom ili nekoliko tekstova. Iz broja u broj gospodja, koju ja „iz miloste“ zovem „balegarka“, bez namere da uvredim one male korisne insekte koji u prirodi obavljaju vaznu i korisnu ulogu, bez obzira na temu, prazni svoje frustracije i hrani onu, gore pomenutu, duboku i ogavnu mrznju. Ako mislite da to ljudi, posebno oni koji nremaju unapred odabrane objekte prema kojima su odredili mrznju ili ljubav, ne primeciju. Iskreno, cudi me da u jednoj ovako i ovoliko „totalitarnoj“ drzavi neko to dozvoljava. Mozda pogresno citam njene tekstove ali, ondsa bih morao da poverujem da gospodja Congradin govori ono sto ne misli i misli ono sto nikako da, makar za trenutak, „proviri“ iz njenih kolumni. .

          1. G-dine Knezevicu, nisam tražio od Vas da mi objašnjavate kako Vi „čitate“ i da psihologizirate nego da po/do/kažete Vaše tvrdnje – umesto da navedete makar jednu rečenicu u kojoj Snežana Čongradin (Zlatko Paković, Aleksej Kišjuhas…) (ne skriveno, ne provirivanjem nego, kako ste ustvrdili) „otvoreno vređa čitav jedan narod“, Vi ponovo nudite svoja smatranja, filozofiranja, mudrovanja… i, opet, uvrede, sve u ničemu utemeljeno!…

  14. Ja sam bio jedan od onih koji je glasao za ukidanje komentara, iz više razloga:
    1. Ideja komentarisanja tekstova je veoma dobra i mogla bi da objavljene tekstove samo obogati. Međutim, pošto mi nemamo kulturu dijaloga, komentari, naročito oni otvoreno botovski, su vrlo često svode na otvorene ad hominem uvrede autora nekog teksta ili prethodnog komentatora.
    2. Kriterijumi po kojima administratori određuju koji će komentar biti objavljen, a koji isečen, izgleda da su veća tajna od tajne smisla života. Više puta sam pokušavao da je rešim, ali bez ikakvog uspeha i još uvek je za mene potpuna misterija zašto moj savršeno pristojan komentar i normalan komentar ne bude objavljen, a objavljuju se potpuno idiotski, zlonamerni ili uvredljivi botovski komentari.
    Mislio sam da je problem dužina ili učestalost mojih komentara, pa sam neko vreme pisao samo vrlo kratke ili nisam ništa komentarisao po nedelju dana. Ništa, potpuno isti rezultat!
    3. Ne tvrdiim da admin treba da procenjuje šta je botovsko-debilan, a šta normalan komentar, trebalo bi da objavljuje i jedne i druge, odnosno sve. Ali jasno mi je i da ako se objavljuju svi komentari, to bi dovelo do beskrajnog prepucavanja i vređanja između botova i ostalih. E, zato sam bio za ukidanje komentara!

    Zbog te cenzure nisam član kluba kluba čitalaca jer nije u redu da ja vas finansijski podržavam, a vi mene cenzurišete u korist nekog bota koji za svoje debilnosti objavljene kod vas još i dobija poene na Fortressu!
    Eto, ja rekoh, a vi ćete cenzurisati.

    1. Ljudi, o kakvim vi administratorima pričate. Takvi ne postoje u Danasu, bar što se tiče komentara. Imaju loš server ili loš program, ili oba dva, i to je to. Kome je komentar prošao, prošao je, kome nije, žalim drugi put.
      Inače se slažem da nam je kultura komentarisanja u skladu sa opštom kulturom. I sam doprinosim (po nekad) srozavanju nivoa dijaloga, ali to je više iz besa što mi komentare ne objavljuju nego što nisam u stanju da napišem nešto pametno. Sa druge strane, ne treba ni očekivati od komentatora da ispisuju “Znakove pored puta“.

  15. Ponekad komentari govore više od samog članka, i ne retko bolje govore o samoj temi, uključivši i one botovske i negativne. Fenomenalna stvar za iscrpnu analizu, u svim segmentima, od broja botova (dakle tema boli vladaoca), do broja objektivnih komentara, običnih čitalaca koje boli nepravda ili šta već

  16. Nemojte, ljubim vas, da ukidate komentare. Pa šta ću onda jadan ja. Moj život bi izgubio smisao a mutno Dunavo bi me primilo u svoj zagrljaj. Ne ukidajte ako Boga znate.

  17. Ovima što pametuju (čitaoci, ali i mnogi kolumnisti) da se komentariše „pod imenom i prezimenom“, evo jedne poučne priče. U pitanju je Fejsbuk.
    Moj drugar, kolega na trećoj godini fakulteta, objavio je post sa člankom, svoj komentar i pitanje jednom političaru (koga je tagovao). Pošto je komentar bio kritički nastrojen, posle dve nedelje mu je prišao poznanik, njegov sugrađanin, i posavetovao da više ne kritikuje „neosnovano“ tog političara i tu vladajuću partiju, jer, citiram, „treba i da završi fakultet“. Dečko se uplašio i više nije postavljao pitanja.
    Toliko o komentarisanju „pod imenom i prezimenom“.

  18. Mislim da su komentari /u kojima nema mnogo umesanosti administratora/ autenticni pokazatelji raspolozenja javnog mnenja. Naravno ne mislim na forume onih medija gde se objavljuju samo komentari koji favorizuju jednu licnost ili grupaciju. Za mene u takvi mediji olicenje bede i licemerja. To i niu mediji vec licni ili partijski bilteni. Komentari su i pravi pokazatelj demokratije jer, zahvaljujuci anonimnosti, komentatori ne moraju da se plase ili razmiljaju o oportunosti svoga misljenja. Naravno, u slobodi gde nema kontrole, javljaju se i nezeljene posledice ali, na srecu, takvi komentari i njihovi autpori su manjina.

  19. Kad smo kod komentara, prebacite ono „odgovori“ na levu stranu. Ili ga bar smanjite. Svaki cas ubadam bas to dok citam komentare na telefonu.

  20. Komentare svakako ostavite a dobra ideja je bila ukidanje minuseva i pluseva pošto je u velikoj meri obesmislila nalete rojeva botova.

  21. Pa celi smisao dolaska na Danas je borba misljenja!
    Bez komentara nema vise ni jednog mesta gde se moze ostaviti licno misljenje!

  22. Ne znam odakle uopsteta ideja da se ukinu komentari?Ako ukinete mogucnost slanja komentara,mozete slobodno i sajt zatvoriti.Trebalo bi da se ugledate na hrvatsku.Npr. na sajt Index.hr.Jedino na tom sajtu su su svi komentari necenzurisani i Index je primer za sve medije na prostoru bivse jugoslavije.Ako zelite da budete i dalje citani i cenjeni,sledite primer Indexa.

  23. Bila sam u dilemi da li da podrzim ukidanje komentara ili ne. Najvise zato sto mi se cini da su ljudi prilicno svadljivi, skloni uvredama, teorijama zavere i mnogim drugim stvarima koje smatram negativnim, tako da i sama postanem svadljiva i pozelim da odbrusim svakom s kim se ne slazem. Naravno da se uglavnom suzdrzim od toga. Takodje se ponekad bas potrudim da o necemu iskazem svoje misljenje ili odgovorim nekom, pa to ne bude objavljeno iako mi je stalo da se objavi. Verujem da se moderatori nagledaju svega i svacega pa se i ne ljutim. Licno bih volela da manje komentarisem.

  24. Ja bih stavio zakon da novinari koji nesto objavljuju imaju svoju sliku postavljenu pored i ime i prezime, pa da se zna ko je objavljivao lazne vesti, spinove i manipulacije. I kasnije se zna koji novinar sta objavljuje i da li je to istina, prava sloboda govora.

    1. Na zalost ‘novinari’ sada samo prepisuju clanke sa Interneta.
      Tu nema ni ‘n’ od novinarstva… Dzaba slika – to je BBC, Sputnjik i slicno…

  25. meni nikada ne objave komentar i naravno da sam glasao protiv. evo ,kladim se da ce i ovaj komentar da izbrisu

  26. Ipak bi trebalo ukinuti nepismene komentare i one koje šalju psihički bolesnici, i to zbog lošeg uticaja na mlade naraštaje.

  27. Komentari bi trebalo da budu u formi „zdravog dijaloga“, međutim imam utisak da se u većini (70:30) objavljuju komentari koji afirmišu „opoziciju“. Naravno, moderator je u obavezi da ne objavi komentare koji sadrže uvrede, psovke i sl. a sa druge strane ne vidim razlog da se ne objavljuju oni koji „nisu u skladu sa uređivačkom politikom“ redakcije, odnosno neskrivenim simpatijama prema nekim političkim opcijama. Da ne bude zabune, to rade i drugi „portali“ a ne samo Danas, u zavisnosti kojoj „političkoj opciji“ pripadaju, tako da je izraz „nezavisno novinarstvo“ – samo izraz.

    1. kako ne objavljuju ? pa idi na neku vest o nekom od političara i videćeš da su botovi većina u komentarima. Nekima se čak objavljuje i po 4-5 komentara u jednom tekstu kao onom Ljubiši.

  28. jedino što treba da promenite u komentarima je da gore u vrhu bude poslednji komentar zato što botovi najčešće pošalju par komentara na početku a posle prvih par botovskih komentara svi odustanu od daljeg čitanja. Na taj način ćete ih naterati da ili po ceo dan dežuraju ili da batale tu rabotu.
    Ja sam glasao za NE iz prostog razloga što kada je reč o nekim lokalnim temama i kada nam neko od čitalaca sa tog lokala pojasni kontekst ta vest bude mnogo jasnija. Vi novinari zaboravljate da ima nas iz NS koje zanima šta se događa u Nišu ali nismo toliko upućeni u lokalne odnose pa neke vesti uopšte ne razumemo. Verovatno je slično i u obrnutim primerima.

  29. BUKVALNO NAM TREBA NEKA NOVA UMNA “ALIEN“ KREACIJA KOJA ĆE RAZLUPATI OVAJ NAŠ IDIOTSKI SVAKODNEVNI ŠABLON KOJI ŽIVIMO KAO NA SILU .
    TREBA NAM NOVO SVEE ! DA PROĐEMO KROZ NEKU KAPIJU U NOVU DIMENZ.. GDE JE SITUACIJA MNOGO BOLJE DEFINISANIJA i DRUGAČIJA OD NAŠEG SVETA KOJI OSTAVISMO IZA GDE JE TUČA NON-STOP, HAOTIKA I APSOLUTNO ODSUSTVO HARMONIJE.

    1. A TO JE NARAVNO “NEMOGUĆE“
      I OPET PIŠEM GLUPOSTI I BEZVEZOTINE…!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.