Tribina Novog optimizma "Srbija pod bratskom agresijom" u Beogradu 1Foto: Novi optimizam

Pokret Novi optimizam najavio je da organizuje tribinu „Srbija pod ‘bratskom’ agresijom”, koja će se održati u četvrtak, 13. jula, u 11 časova, u Prostoru Miljenko Dereta, Dobračina 55, u Beogradu.

Na trbini će govoriti Vladimir Međak, ekspert evropskog prava i evropskih integracija, Dragoslava Barzut, iz Građanskih inicijativa, Zlatoje Martinov, publicista i novinar, Ivan Medenica, pozorišni kritičar i profesor FDU, Aleksandra Godfroa, novinarka N1. Razgovor moderira novinarka Anamari Repić.

Na početku prisutnima će se obratiti osnivač pokreta Novi Optimizam, Branislav Guta Grubački, kao i novinar i predsednik NUNS-a, Željko Bodrožić.

Na ovom skupu razmotriće se položaj i stavovi Srbije u agresiji Rusije na Ukrajinu, analizirati politike protivnih EU i udaljavanja Srbije od evropskih vrednosti, kao i šta društvo može da uradi povodom ruskog narativa, koji je u Srbiji u funkciji uništavanja osnovnih evropskih vrednosti mira, slobode, istine.

Tribina je nastavak razgovora sa građanima, civilnim društvom, novinarima, predstavnicima relevantnih institucija, na temu uticaja i posledica ruske propagande u Srbiji, i kako to utiče na njenu demokratiju, društvene procese i njen evropski put.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari