Trideset i tri mesne zajednice u Leskovcu u blokadi zbog dugova 1Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca Foto: gradleskovac.org

Zbog dugova 33 mesne zajednice na teritoriji grada Leskovca su u blokadi, a gradonačelnik je obećao rešenje problema.

Od 139 mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca, 33 su u blokadi zbog zatečenih dugovanja za električnu energiju i drugih neizmirenih računa, koja iznose 65 miliona dinara, a kako je danas rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ovaj veliki problem biće rešen i izmiren u naredna dva meseca.

„Došlo je vreme da i taj problem rešimo, 65 miliona će ovo rukovodstvo u naredna dva meseca da isplati i sve mesne zajednice će biti van blokade“, kazao je Cvetanović na današnjoj sednici Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, samo u pet mesnih zajednica dug je 21 milion dinara, a ako se tu dodaju dugovanja poveriocima kada su u pitanju advokati, izvršitelji, taj dug iznosi 32 miliona i 800 hiljada dinara.

Podsetio je da je ta blokada još iz 2003. godine i da, kada je on došao preuzeo odgovornost sa svojim timom, nasledili su dugovanja od dve milijarde dinara, koji su uspeli da jednim reprogramom plate ogromnim brojem rata.

Kako je istakao, danas u leskovačkom budžetu ima 635 miliona dinara na računu, što pokazuje koliko su odgovorni i da nijedan jedini dinar od kada rukovodi gradom ne duguje nikome.

„Moj tim i ja plaćamo apsolutno sve obaveze, kredite, plate, sve obaveze koje napravimo platimo u roku od 45 dana“, naglasio je Cvetanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari