Trivan: Srbija je uhvatila priključak sa najnaprednijim ekologijama

U Srbiji obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Ostavite komentar


  1. Ministar govori samo na konferencijama na kojima se hvali. Zaštita životne sredine u Srbiji ne postoji – da spomenemo samo požar u vinči, MHE, savski nasip, obale Dunava i Save…

  2. Vise nam se svidjalo dok smo bili zaostali,bez planinskih recica u betonu,bez masovne sece suma u reziji nesposobnih naprednjaka,bez skladistenja djubriva uu fabrikama kupljenim ne da rade vec da budu deponije,bez ekoloske inspekcije ogrezle u korupciji i politickoj pripadnosti i nacinu rada.

  3. Ovaj se opet oglašava…posle katastrofalnog kvaliteta vazduha koji rešava naprednim metodama, tipa čekamo da se promeni vreme, a u međuvremenu otvaramo karte i bacamo pasulj…ovi stvarno imaju debele đonove mesto obraza!

  4. 1. Veliki broj mesta u Srbiji nema kanalizaciju. Dok veliki broj mesta koji je imaju nemaju prečistače.
    2. U selima Srbije ne postoji organizovano odvoženje smeća, pa isto završava po njivama i u potocima!
    3. Ne postoji organizovano prikupljanje elektronskog odpada, motornog ulja …

  5. Resiti pod broj jedan otpadne vode i zagadjenje reka iz kojih se preradjuje voda za pice. To je ogroman problem za gradjane i njihovo zdravlje a i za zdravlje zivotne sredine . Koliko je potrebno novca da cela Srbija ima dobre precisivace otpadnih voda po najbolji standardima . Videti ko pije u svetu najcistiju vodu iz vodovoda i ko ima najcistije reke i ko ima nabolje zakone po pitanju zagadjenja zivotne sredine pa takve uzeti da nam rese probleme . Da li se zna da li Wagi info preuzima rezultate o zagadjenosti vazduha sa nasih mernih stanica ili ima svoje stanice .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.