Incident u "Vino Župi", jedan radnik preminuo na licu mesta, drugi prebačen u bolnicu 1Foto: Z.S.M.

U kompaniji “Vino Župa“ AD, došlo je trovanja najverovatnije gasom, usled čega je jedno lice stradalo a druga osoba je upućena hitno u bolnicu.

Incident se dogodio jutros oko 9 časova i za sada nema preciznijih informacija osim da je nastradao muškarac starosti oko 60 godina.

Kako je Danas rečeno u MUP-u, policija je odmah izašla na lice mesta po dobijanju prijave.

– Jedna osoba je preminula na licu mesta, druga je prebačena u bolnicu. Odmah smo obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Brusu i inspekciju rada u Kruševcu. Više informacija za sada nemamo – rečeno nam je u policiji.

Prema prvim pretpostvakama radi se o trovanju ugnjen-monoksidom ili amonijakom iz cisterne verovatno prilikom čišćenja, a istragom će se utvrditi tačan uzrok nesreće, prenele su Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga.

Direktor aleksandrovačke kompanije Rade Jevtović rekao je za RTS da su dvojica radnika pronađena na dnu betonske cisterne. Jedan nije davao znake života, a drugi je zadobio povrede glave i upućen je u kruševačku bolnicu na ispitivanje, naveo je on.

Jevtović kaže da je betonska cisterna u kojoj su radnici pronađeni bila prazna, tako da još nisu jasne okolnosti ove nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari