Tuča na Starici: Osobe kineske nacionalnosti napale aktiviste koji brane planinu od miniranja Ziđina 1Foto: "Ne dam"

Pripadnici obezbeđenja firme FTO iz Beograda, koju je angažovao kineski gigant Ziđin, postavilo se između aktivista pokreta „Ne damo Staricu“ i osoba kineske nacionalnosti, koje su jutros, prema tvrdnjama aktiviste Mladena Vladića, napali kamp na Starici.

-Na osmom grebenu Starice, gde je državna zastava Srbije i kamp ekoloških aktivista je grupa od 50 lica kineske nacionalnosti koji su napali dvojicu naših aktivista koji su u tom trenutku bili u kampu. Na lice mesta stiglo je i FTO obezbeđenja iz Beograda, kao i odbornici u SO Majdanpek Irena Barbulović i Vladimir Božić i drugi aktivisti. Tu su i novinarske ekipe sa jasnim obeležjem „press“ na prslucima. Obezbeđenje je spasilo naše aktiviste, postavivši se između nas i Kineza – ispričao nam je aktivista Mladen Vladić, ističući da posle ovoga danas zaustavljanja nema.

Na Fejsbuk stranici Savki nasip, postavljene su fotografije sa Starice.

Kinezi su danas na Starici fizički napali, psovali aktiviste, novinare…sve nas koji smo se tu zategli. Nakon dolaska naše policije su svi pobegli. Da nije bilo obezbeđenja ne znam kako bi se ovo završilo (zapravo znam), piše u postu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari